A budapesti Bem téren várható az első magyar Kimpton hotel

2021. november 11., csütörtök, 06:06

Az IHG Hotels & Resorts, a világ egyik legismertebb szállodalánca bejelentette, hogy megnyitja első magyarországi Kimpton szállodáját Budapesten a Bem téren fejlesztett épületben, miután aláírásra került a szerződés a MAM Buda Project Kft-vel, az épület tulajdonosával. A hotel várhatóan 2025-től fogad vendégeket.

Az első Kimpton Hotel & Étterem az országban Budapesten, a Bem József téren, az egykori Radetzky-laktanya területén kerül kialakításra. A nyitás után a 127 tágas és átgondoltan megtervezett, ám a Kimptonra jellemző játékosságot sem mellőző szoba várja majd a látogatókat, olyan kiemelkedő szolgáltatásokkal kiegészülve, mint a fine dining étterem vagy a rooftop bar.


Az ingatlan tulajdonosa és fejlesztője a Market Asset Management Zrt. ingatlanfejlesztő és ingatlan-vagyonkezelő cég, a Market-csoport tagja, aki egy erre létrehozott projektcégen, a MAM Buda Project Kft.-n keresztül bonyolítja le a beruházást. A Market Építő Zrt., a projekt generálkivitelezője a hazai építőipari szektor vezető magasépítő vállalata, akik az elmúlt 25 év során több mint 730 létesítmény megvalósításában vettek részt, köztük több olyan fontos műemlék és hotelépület munkálataiban, mint pl. a Párisi Udvar Budapesten.

Scheer Sándor, a Market Asset Management Zrt. igazgatóságának elnöke a következőket nyilatkozta: “Nagy örömünkre szolgál, hogy az IHG Hotel & Restorttal elhozzuk Budapestre az első Kimpton hotelt. A márka Európa többi részén is nagyon sikeres, és úgy véljük, hogy Budapesten is van igény a Kimpton egyedi és különleges luxust kínáló szolgáltatásaira.”


Willemijn Geels, IHG Hotels & Resorts európai fejlesztés alelnöke hozzátette: “Budapest az egyik legnépszerűbb turisztikai desztináció Európában az UNESCO világörökségi helyszíneivel és gyorsan fejlődő gazdaságával, ami régiós központtá nőtte ki magát az elmúlt években. Ez tökéletes helyszín a Kimpton számára. A személyre szabott szolgáltatások és a merész design nagyon beleillik majd a Budapest nyüzsgő hangulatába. A tapasztalataink azt mutatják, hogy Európában nagyon népszerűek a márka luxus butikhotelei, örülünk, hogy a lánc most egy újabb szállodával bővül.”

A Kimpton 2017-ben nyitotta meg első európai hoteljét, A Kimpton De Wittet Amszterdamban, Hollandiában, és azóta Párizstól Barcelonáig, Londontól Edingurgh-ig több szállodát is üzemeltet. Európában jelenleg hét* Kimpton hotel van, és további négy* tervezés alatt, olyan városokban, mint Mallorca vagy Frankfurt, hiszen a kereslet a butikszállodákra évről évre nő. A Kimpton világszerte összesen 75* szállodát üzemeltet és 32* megnyitását tervezi a közeljövőben.

Az IHG Hotels & Resorts jelenleg három* magyarországi szállodával rendelkezik, ezek az InterContinental Hotels & Resorts, a Crowne Plaza Hotels & Resorts és Holiday Inn Hotels & Resorts, illetve kettő* kivitelezés alatt áll.

*Szeptember 30-i adatok alapján

Kövess minket Facebookon, hogy elsőként értesülj minden posztról.