Elkezdődött az új szálloda építése Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn

2017. május 5., péntek, 10:55

Megkezdődött az új négycsillagos wellness-konferencia szálloda építése Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn, a 4 milliárd forint értékű beruházás várhatóan 2018 májusára készül el - jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján a nyírségi nagyváros polgármestere.

Kovács Ferenc elmondta, a 9 ezer négyzetméter alapterületű, 122 szobás, étteremmel, konferenciateremmel, látványbárral, mini wellness-egységgel, fitneszteremmel rendelkező szálláshely közvetlen összeköttetésben lesz a közeli élmény- és parkfürdővel.
Az építési munkaterületet már átadták a kivitelezőnek.

A beruházáshoz a kormány 3,1 milliárd forint támogatást biztosít a Modern Városok Program keretében, a fennmaradó 900 millió forint az önkormányzat önereje - közölte a városvezető. Kovács Ferenc hozzátette, az új szálloda megépítésének köszönhetően 66 új munkahely jön létre Nyíregyházán.

A polgármester emlékeztetett, Sóstó dinamikus turisztikai fejlesztésében a szálloda volt a "hiányzó láncszem", mivel az idegenforgalom szempontjából rendkívül fontos városrészben eddig nem állt megfelelő méretű és minőségű szállás a vendégek elhelyezésére. A szállodahiány pótlására 2015 novemberében kötött megállapodást a kormány és a város, a beruházás megvalósítására költségvetési forrásból kap támogatást Nyíregyháza.

A szálloda megépítéséhez szükséges telek nem volt az önkormányzat tulajdona, azt - a beruházási összegen felül - 290 millió forintért vásárolta meg a helyhatóság - tette hozzá Kovács Ferenc.

A tervezést tavaly kezdte meg az önkormányzat, idén januárban írták ki a közbeszerzési-kivitelezési tendert, amelyet a Zemplénkő Kft. nyert meg. A tervek szerint a város tulajdonába kerülő szálloda a következő turisztikai főszezonra már üzemelni fog, az üzemeltetőt a tervek szerint 2017 év végéig választják ki.

Olyan szakmai üzemeltetőt szeretnének, amely magyarországi szállodalánccal rendelkezik és biztosítani tudja a rentábilis üzemeltetést - hangsúlyozta a polgármester. Szavai szerint az a cél, hogy a hotel egész évben jó kihasználtsággal működjön, és megfelelő szolgáltatást nyújtsa a családoknak, az üzleti ügyben érkező vendégeknek, vagy a gyógyulni és kikapcsolódni vágyóknak.

A hotelben 195 férőhelyes, teraszos étterem, 200 fős befogadóképességű, szekcionálható konferenciaterem, gyermek élménysziget, business-sarok, ajándékbolt is a vendégek rendelkezésére áll majd. A szállodához kerékpártároló, 90 férőhelyes mélygarázs és 63 felszíni parkoló tartozik, az élményfürdőkhöz pedig egy zárt, fedett, fűthető híddal kapcsolódik.

Kövess minket Facebookon, hogy elsőként értesülj minden posztról.