Kapcsolatfrissítő tippek pároknak: így kerüljünk közelebb egymáshoz!

2021. november 18., csütörtök, 12:13

Bármelyik párkapcsolat elérkezhet egy olyan fázisba, amikor a kezdeti dinamika veszít lendületéből, kevesebb lesz a pezsgés, több a rutin és a megszokás. Ennek azonban nem feltétlenül kell így történnie. Egy kis tudatossággal, kölcsönös egymásra figyeléssel és kreativitással újra izgalmassá tehetjük a közös életet. A NaturMed Hotel Carbona szakértőjét kérdeztük, milyen ötleteket javasol a kapcsolat frissítésére.


Akármilyen nagy is a szerelem, együtt élni a párunkkal, egymáshoz alkalmazkodni, közös életritmust kialakítani nem egyszerű feladat. A kezdeti lelkesedést idővel nehezebb fenntartani, a szimbiózisban élés időszakából eljuthatunk egy olyan szakaszba, amikor ismét fontosabbá válik a saját karrier, az önmegvalósítás, a „mi” helyett az „én”, ezáltal egyre több figyelmet fordítunk a külvilágra, és egyre kevesebbet egymásra. A NaturMed Hotel Carbona szakértője szerint ilyenkor a legfontosabb, hogy felismerjük: szükség van a változtatásra, de nem mindegy, mennyi energiánk maradt még a tudatos építkezéshez, frissítéshez, és mennyire vagyunk hajlandók elvégezni a mentális munkát. Az mindenképp jó hír, hogy számtalan praktika létezik a kapcsolat felélénkítésére, és arra, hogy visszahozzuk az intimitást. Hidegebb időben is több lehetőség közül választhatunk, nem beszélve arról, hogy az őszi időjárás és az egyre rövidebb nappalok egyébként is kedveznek az összebújós programoknak. A kulcs minden esetben a tudatosság, és hogy mindkét félnek akarnia kell.


Minden otthon kezdődik



Ha olyan érzésünk van, mintha elfáradt volna a kapcsolatunk, és szeretnénk újra jobban oda figyelni egymásra, újra a mindennapok részévé tennénk az intim pillanatokat, először is gondoljuk át, hogy otthon, a jól ismert környezetben hogyan érhetjük ezt el. Fontos, hogy változtassunk a dolgok megszokott menetén, lépjünk ki a mókuskerékből, hisz a monotónia az élet minden területén fásulttá, alulmotiválttá tehet. Egy átlagos novemberi este is leülhetünk párunkkal beszélgetni egy forró ital mellett, vagy összebújhatunk a kanapén, és megnézhetünk együtt egy romantikus filmet. Az ünnepeket sem kell megvárni ahhoz, hogy meglepjük egymást valamilyen aprósággal, ami lehet virág, kedvenc torta, egy könyv vagy színházjegy. A lényeg, hogy éreztessük párunkkal, mennyire fontos és mennyire szeretjük. Az együttlétet még intimebbé varázsolhatjuk hangulatfényekkel, illatgyertyákkal, halk romantikus zenével és egy jól megkomponált otthoni wellnessel, aminek két legvonzóbb eleme a fürdősóval elkészített fürdő és a kényeztető olajos masszázs.

Játsszuk el, hogy…



Mindenfajta játék, játékosság és nevetés kizökkenthet a rutinból és új színt vihet a kapcsolatba – állítja a Carbona szakértője. Jelöljünk ki rendszeresen olyan napokat, amikor csak kettesben csinálunk programot. Például társasozzunk, vannak kifejezetten párkapcsolatot erősítő társasjátékok is. Vagy elevenítsük fel, hogyan ismerkedtünk meg a párunkkal, mikor és hol találkoztunk először, mi történt az első randevún. Beszéljük meg üzenetben, hol és mikor randizunk újra, egymástól függetlenül készüljünk rá, idézzük fel és játsszuk el az első találkozást. A romantikus találka során próbáljuk meg újra felfedezni egymásban azokat az értékeket, amelyeket eddig természetesnek vettünk.


Turbózzuk fel a kapcsolatot közös hobbikkal, közös kalandokkal!



A közös hobbik és a közösen átélt kalandok szintén friss energiával tölthetik fel a kapcsolatot. Derítsük ki, vannak-e olyan szabadidős tevékenységek, amelyeket mindketten szívesen végzünk. Ha szeretünk sportolni, válasszunk olyan mozgásformát, amelynek együtt hódolhatunk. Szurkolóként is alkothatunk egy csapatot párunkkal, és járhatunk együtt versenyekre, meccsekre. Persze, a bevállalósabb párok extrémebb kalandokat is kereshetnek maguknak, például vadvízi evezést, amikor a különleges körülmények miatt fontos az együttműködés, és ezáltal új oldaláról ismerhetjük meg egymást. Más dimenzióba helyezheti a kapcsolatot az is, ha együtt írunk bakancslistát a vágyott dolgokról, élményekről, érzésekről, és közösen valósítjuk meg, éljük át azokat.

Utazzunk el rendszeresen egy romantikus hétvégére!



Az utazás klasszikus módja annak, hogy új lendületet adjunk a párkapcsolatnak. Ezért, ha ki szeretnénk szakadni a megszokott környezetből és rutinból, utazzunk el egy romantikus wellnesshétvégére. Ez azért is szokott jó döntésnek bizonyulni, mert a környezetváltozás, a termálvizes fürdőzés, a különféle kényeztető wellnessélmények eleve pozitívan hatnak testi és mentális egészségünkre, kedélyállapotunkra – hangsúlyozza a Carbona szakértője. Ami pedig elengedhetetlen ahhoz, hogy egymásra is plusz energiát és figyelmet tudjunk fordítani. Ráadásul egy olyan exkluzív környezetben, ahol a szoba elegánsan, ízlésesen vagy például kifejezetten a szerelmesek részére van berendezve, hangulatfényekkel, hatalmas franciaággyal, esetleg keleti stílusban, kör alakú ággyal és sok párnával, könnyebb átadni magunkat a romantikának.

Kövess minket Facebookon, hogy elsőként értesülj minden posztról.