Legjobb szállodakonyhák a Gellértben

2014. november 4., kedd, 15:03

Négy, a konyhájáról elhíresült vidéki szálloda és a házigazda Gellért Söröző kiváló séfje kínál – egyedülálló összefogással – egy Márton napi, ötfogásos menüsort a Gellért Márton napi Borfesztiválján, november 7-én és 8-án.

A három napos rendezvény két fesztivál napján - egymást váltva - majd’ száz hazai borászat is bemutatkozik majd. Emellett egy merőben új fogalmat is bevezet idén a Gellért, hiszen a lakáséttermek után itt a „lakosztályétterem”, a hotel bámulatos kilátást nyújtó deluxe apartmanjában. A limitált létszámú, prémium kategóriás vacsora során a libamáj fantáziák és fantasztikus borok különleges találkozása valósul meg.
És itt egy kis „libafilm” is: http://www.youtube.com/watch?v=Z55XlPbsfrs

Egyedülálló szálloda-gasztro-túrát járhatunk be november 7-én és 8-án, a Danubius Hotel Gellért Márton napi gasztro- és borfesztiválján az Öt szálloda séfjei, ételei, borai elnevezésű gourmet borvacsorán. Ezúttal – hosszabb utazás nélkül – végigkóstolhatjuk a legjobb konyhákat vivő vidéki szállodák séfjeinek ínyencségeit.

A Villa Medici étterem az első veszprémi étterem, amely kivívta magának a jogot, hogy ott legyen Európa legjobbjai között. 2010-ben tagja lett a patinás gasztronómiai szervezetnek, a Chaine des Rotisseurs-nek. 2012-ben a Gault&Millau Étteremkalauz 1 sapkával értékelte az étteremben folyó magas színvonalú szakmai munkát. Amrein Csaba egyike a legtehetségesebb ifjú, magyar gasztronómiai szakembereknek. Ars poetica-ja: a magyar konyhaművészet tradícióinak tovább vitele és ötvözése a meghatározó nemzetközi gasztronómiai trendekkel.

Tokaj-Hegyalja egyetlen ötcsillagos szállodájaként az Andrássy Rezidencia Wine & Spa szálloda kiemelkedően magas, minőségi színvonalon kínálja a wellness, spa és gasztronómia legjavát. Tarcalon, gyönyörű rusztikus környezetben az Andrássy család patinás egykori rezidenciájában Tokaj-Hegyalja egyik legjobb éttermével.

Bonne Chance Restaurant and Hotel közvetlenül egy több száz hektáros erdő szélén fekszik, a civilizáció peremén alig negyedórára az M7 autópályától. A zalai hotel egy valódi kis rejtekhely az erdő szélén kedvezve a pihenésnek vagy épp az erdei kalandozásnak. A hotel, a zalai gasztronómia különlegességeit felvonultató díjnyertes konyhája bemutatkozott a világ egyik legrangosabb étterem értékelő kiadványában a Gault & Millauban, ezzel felrajzolta Bázakerettyét a világ gasztronómiai térképére. Kreatív séfjük, Várvizi Péter szakértelmének köszönhetően az étterem az elmúlt két évben a TOP éttermek közé került

Sopronbánfalvi Pálos-Karmelita Kolostor a korok szimbiózisa: 18. századi környezet, 21. századi technológia, 22. századi táplálkozásfilozófia. A kolostorban a szállóvendégek, a speciális táplálkozási és elvonulási programokra érkezők és az a’la carte vendégek ellátására önálló konyha és étterem működik. Az egészséges és kifinomult táplálkozás hívei az egykori refektórium 18. század eleji freskóinak és stukkóinak lenyűgöző hátterében költhetik el 21. századi technológiával készülő „modern szerzetesi eledelüket”, amiből ezúttal a Gellértben is ízelítőt kapunk.

És természetesen jelen lesz a házigazda, a Gellért Söröző & Brasserie, s annak séfje, Frideczky András. A majd 100 éves patinás szálló konyhája a hagyomány és a modern gasztronómia kettőssége uralkodik: régi ízek, új technológiával és új textúrákkal. A fiatal és kreatív Frideczky András, több olyan neves étteremben dolgozott már, mint a Cyrano, az U26 és a Baldaszti’s. Gasztrotörténeti érdekesség, hogy a szállodában két desszertkülönlegesség is híressé vált, az egyik a száraz gyümölcsökben bővelkedő Posztobányi Puding (Gellért puding), valamint a gazdag csokoládékrémmel töltött Gellért tekercs. Ez utóbbi titkos receptjét már sokan próbálták utánozni, de az igazi még mindig csak a szállodában kóstolható meg.

A Márton napok péntekjén és szombatján mintegy száz hazai borászat vonul fel legjobb boraival úgy, hogy szombaton nem futhatunk bele olyan pincészet kínálatába, amit már pénteken megkóstoltunk. Pénteken a Bor és Piac által válogatott kiállítók jelennek meg, míg szombatra a Bortársaság hívta meg válogatott borászait.

Bővebb információ: borfesztivalgellert.hu



Kövess minket Facebookon, hogy elsőként értesülj minden posztról.