Magyarország a top 10-ben: trivago Internet Ranking 2015*

2015. május 13., szerda, 11:26

Sok utazó számára fontos szempont a szálláshelyeken biztosított internetkapcsolat, üzleti utazóknak pedig mondhatni elsődleges. A trivago.hu szálláskereső weboldal felmérése szerint a hotelszobákban elérhető internetszolgáltatás terén az Egyesült Államok viszi a pálmát. Ám többek között az Egyesült Királyságot, Belgiumot és Németországot megelőzve Magyarország is a top 10-ben van.

Az Egyesült Államokban a szállások nagy többsége, 89%-a biztosít a hotelszobákban WiFi-kapcsolatot, vagy vezetékes internetet és Kanada is hasonló eredményt ért el. A listán Új-Zéland a harmadik, és Izrael, Hollandia, Szlovénia, Ukrajna is szerepel az első tízben, ahol a szálláshelyek körülbelül 80%-ában használhatják a netet a vendégek.

Japán és Franciaország után Magyarország a 10. a listán, hazánkban a szállások körülbelül 78%-ában van elérhető internet a szobákban. Ez 2013 óta 6%-os növekedést jelent, ekkor a trivago Internet Ranking listáján 72%-kal 13. helyen álltunk.

Magyarországhoz hasonló eredményt ért el Oroszország és Franciaország is. A 13. helyen most az Egyesült Királyság áll, 77%-kal. Hazánk jócskán megelőzte a listán hátrébb kullogó Svédországot, Ausztráliát, Svájcot, Németországot, valamint Ausztriát, ahol a szálláshelyek alig több mint fele biztosít a hotelszobákban internetkapcsolatot.


A trivagoról

A 9 éve indított trivago a világ legnagyobb szálláskeresőjeként naponta több mint 700,000 szálláshelyet hasonlít össze 208 különböző foglalási oldalról. Minden hónapban 45 millió felhasználó választja a trivagot mint kiindulópontot utazásuk megtervezésénél. A metakereső 82 millió szállásértékeléssel és 14 millió fotóval segíti őket, hogy megtalálják a számukra ideális szállást a lehető legalacsonyabb áron.

www.trivago.hu

* A trivago Internet Ranking világszerte több mint 700,000 szálláshely elemzésén alapul.

Kövess minket Facebookon, hogy elsőként értesülj minden posztról.