Megállapodás születetta Danubius Hotel Budapest átmeneti bérbeadására

2021. július 9., péntek, 16:11

Az elmúlt másfél évben a koronavírus-járvány miatt szinte teljesen leállt a nemzetközi turizmus, melyhazánkban leginkább a fővárost sújtotta. A lassú regenerálódási folyamatot felismerve döntött a Danubius Hotels vezetősége a hagyományos szállodai üzemeltetés helyett az épület hosszútávú bérbeadással történő átmeneti hasznosításáról. A bérbe vevő hibrid működéssel kollégiumként és nagyvállalati dolgozói szálláshelyként nyitja meg újra az épületet.

Az egykori Körszálló, ma Danubius Hotel Budapest Fotó: danubiushotels.com

A szállodalánc budai elhelyezkedésű, ikonikus szállodája, a Danubius Hotel Budapest – egykori nevén Körszálló – a pandémia miatt 2020. áprilisától, 15 hónapja tartó üzemszünet után, megváltozott profillal fog újra működni.

„A jelenlegi,bizonytalan turisztikai helyzetben a Danubius Hotel Budapest esetében a hagyományos ,szállodaként történő üzemeltetést egyelőre nem láttuk üzletileg megalapozottnak a következő egy-két évben. A már 15 hónapja zárva tartó épületet hasznosítani kívántuk, melyre most átmeneti megoldást találtunk. Az épület 3 évre szóló bérbeadásával, valamint annak megváltozott profillal történő működtetésével ismét üzemelhet az ingatlan, amihez megfelelő partnerre találtunk” – nyilatkozta Kovács Balázs, a Danubius Hotels vezérigazgatója.

„A szállodát úgynevezett „hibrid működéssel”, azaz elsősorban hallgatói kollégiumként, valamint budapesti nagyvállalatok dolgozóit hosszú távon elszállásoló szálláshelyként kívánjuk majd üzemeltetni. Az átvétel 2021. szeptember 1-én történik meg, terveink szerint ősztől nyitja meg ismét a Hotel Budapest a kapuit” – mondta Klemm Balázs, a bérbe vevő Hotel & More Szállodák Zrt. vezérigazgatója.

Kövess minket Facebookon, hogy elsőként értesülj minden posztról.