Szállodaszövetség: sokan vidéken találják meg a turizmustól várt élményt

2016. szeptember 2., péntek, 11:48

A turizmusban fontos az élmény, amit egy bizonyos magyar és külföldi vendégkör vidéken talál meg, ahol többek között bemutathatják gyerekeiknek a vidéki életet, a mezőgazdaságot, az állattartást - indokolta a falusi turizmus népszerűségét a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke.

Niklai Ákos az M1 aktuális csatornán pénteken kifejtette: a vidék kihasználta növekedési lehetőségeit, így például azt, hogy a belföldi turizmus 7-8 százalékkal bővült a tavalyi évhez képest, illetve a külföldiek száma idén majdnem 10 százalékkal emelkedett vidéken az elmúlt 15 évi stagnálást követően.

Hozzátette: a vidéki turizmusnak is megvan a szezonalitása, április és november között kiváló lehetőségei vannak. Kiemelte, a nyári szezonnak még nincs vége, a balatoni szezon is meghosszabbodik, a következő hetekben még sok vendégre lehet számítani a vízparti helyeken.

Mindeközben Budapest is változatlanul magas szinten teljesít, a szállodák 80-90 százalékos foglaltsággal működnek - jegyezte meg az elnök.

Forrás: MTI

Kövess minket Facebookon, hogy elsőként értesülj minden posztról.