Több mint 200 ezer vendégre számít 2013-ban a 470 millió forintos költségvetésből gazdálkodó makói Hagymatikum fürdőkomplexum

MTI2013. február 8., péntek, 09:18

Nagy Nándor, a fürdő igazgatója elmondta: a tavalyi évből kiindulva tervezték meg az ideit, s szeretnék meghaladni a 200 ezres vendégszámot a fürdőben, illetve a 80 ezres kezelésszámot a gyógyászatban.

Hagymatikum
Az önkormányzat ebben az évben 170 millióval támogatja a fürdő működését, saját bevételként pedig 300 millió forintra számítanak. Ennek elérését többnapos szolgáltatáscsomagokkal is támogatni fogják. Ebben építenek a település és a kistérség szállásadóira is. Egy prémium csomag keretében élménygaranciát is nyújtanak, azaz amennyiben a fürdőlátogatás minősége nem felel meg a vendégnek, garantálják a prémium szolgáltatás költségének visszafizetését.

Nagy Nándor hangsúlyozta, továbbra is fontos feladat a vendégkör bővítése. A hármas határ közelségét kihasználva számítanak a román és a szerb vendégekre is. A helyi vállalkozásokkal összefogva pedig olyan szolgáltatáscsomagok kialakítására törekszenek, hogy messzebbről is Makóra csábítsák a látogatókat. A Maros-part, a kalandpark, az egyedülálló látványosságot nyújtó - most épülő - lombkoronasétány és Makovecz Imre egyedi hangulatú épületei tartalmas kikapcsolódást kínálnak a vendégeknek - sorolta.

A tavaly januárban átadott, Makovecz Imre tervezte Hagymatikum a 2011 szeptemberében elhunyt Kossuth-díjas művész egyik utolsó és legnagyobb munkája. Az előkészületi munkálatokkal együtt mintegy 4 milliárd forintos fürdőberuházáshoz a makói önkormányzat több mint másfél milliárd forintot nyert a Dél-Alföldi Regionális Operatív Program pályázatán. A 12 ezer négyzetméter alapterületű, 800 négyzetméteres vízfelületű Hagymatikumban működik az ország egyik legnagyobb szaunarészlege is.

Kövess minket Facebookon, hogy elsőként értesülj minden posztról.