Önkormányzat-fejlesztések Közel kilencmilliárd forintból indulnak fejlesztések Keszthelyen

MTI2024. január 21., vasárnap, 10:55

A Keszthelynek elkülönített TOP Plusz pályázati forrásból 8,7 milliárd forintból valósulhatnak meg fejlesztések a közeljövőben - mondta pénteki sajtótájékoztatóján a város polgármestere.


Manninger Jenő (Fidesz-KDNP) arról számolt be, hogy a 8,7 milliárd forintos európai uniós forrásra váró fejlesztések előkészítését, tervezését tavaly felgyorsították. Így az év első felében, a pályázati lehetőségek meghirdetése után már elkészülhetnek a beadásra szánt tervek, amelyek társadalmi, szakmai vitái még folynak.

A tavasszal benyújtani tervezett pályázatok között szerepelnek a keszthelyi Balaton-part sétányának további beruházásai.

A déli partszakasz mentén, Natura 2000 területen sétányt és tanösvényt alakítanak ki 300 millió forintból a volt Zalatour kemping Balaton felőli oldalán. A vasútállomás part felőli oldalán 1,1 milliárd forint felhasználásával alakítanak ki egy 170 férőhelyes parkolót a strand és a környékbeli létesítmények kiszolgálására.

A Balaton-parton, a Sirius Hotel és a Royal Homes előtti területen szélesebb, attraktívabb sétányt alakítanak ki 140 millió forintból. Ugyancsak a parti fejlesztések közé tartozik, hogy a futballpálya területén korzót és kiszolgálóépületeket építenek több mint 1,5 milliárd forintból.

A keszthelyi belváros és Zámor városrész csapadékvíz-elvezetési problémáinak megoldására 600 millió forintot terveznek fordítani, mintegy 1,3 milliárdból pedig a Balaton Színház vendégfogadó terét fejlesztenék.

Belterületi úthálózat felújítására 900 millió forintot, kerékpárutak és hozzájuk kapcsolódó szolgáltatások bővítésére pedig 650 millió forintot fordítanának.

A polgármester jelezte: az útkorszerűsítések, útfelújítások is lesznek.

Kövess minket Facebookon, hogy elsőként értesülj minden posztról.