Tengernyi programmal tölti meg a nyarat Siófokon a Kálmán Imre Művelődési Központ

2024. április 14., vasárnap, 06:49

2024. nyarán a Kálmán Imre Művelődési Központ közkedvelt programsorozataival, izgalmas kulturális és zenés eseményekkel várja az érdeklődőket. Július 12. és augusztus 20. között számos műfaj és program garantálja a szórakozást.


Július 12-14. között Siófok Fő terét a jazz uralja, mert ekkor veszi kezdetét a XXI. New Orleans Jazz Fesztivál. Évek hosszú során Magyarország immáron legrangosabb tradicionális jazz-eseményévé nőtte ki magát. Fellép a Debrecen Dixieland Band, a Miskolci Dixieland Band, a Budapest Ragtime, a Don Lázi Sextett, az Apáti Dixieland Band, a Hot Jazz Band, a Molnár Dixieland Band, a Benkó Dixieland Band és a Hungarian All Stars.

Szintén júliusban tárja ki kapuit a Kálmán Imre Szabadtéri Színpad is a nézők előtt. Ezen a nyáron izgalmas és nívós produkciókkal várja közönségét a csillagos ég alatt a Művelődési központ. Olyan előadások érkeznek, mint a Szép nyári nap, a Menopauza, A Pál utcai fiúk, a Macskafogó, az Anconai szerelmesek és egy koncert, a Best of Dolhai.

A Nyári Zenei Estek eseménysorozat 5 különböző műfajjal minden korosztály számára élménydús kikapcsolódást ígér. Hétfőnként a Vakációs Gyermekkoncerteken belül hangszerbemutatók, kézműves foglalkozások és koncertek várják a családosokat. Olyan előadók láthatunk, mint a Magyarhang Zenekar, Laposa Julcsi, a Toppantó Táncegyüttes, a Sólya Zenekar és a Lóca Együttes.

Minden szerdai nap az operett rajongóké. Az Operett Esteken a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar és a szólisták által előadott klasszikus operett melódiák nyújtanak felhőtlen kikapcsolódást.

KultTerasz programsorozatunk 2024-ben új névvel, KultTérként tér vissza a pénteki napokon a Teátrumba. Az estek célja a zenét és irodalmat is egyaránt kedvelő közönség magas színvonalon történő kiszolgálása olyan ismert személyekkel, mint Hrutka Róbert és Für Anikó, Csuja Imre és Csáki Judit, Mácsai Pál, Lukács Miklós és Hirtling István.

A Nyáresti Koncertek a hazai könnyűzenei élet kiválóságait vonultatja fel élő zenével. Érkezik hozzánk Miller Zoltán, a Sárik Péter Trió és Falusi Mariann, Koós Réka és zenekara, a Karthago, Szandi és az Abrakazabra együttes és a Kormorán.

A közkedvelt zenés pikniket, a Zene a Zöldbent vasárnaponként élvezheti a közönség a Jókai parkban. Ez a program mindazoknak szól, akik a természet lágy ölén kellemes melódiák mellett szakadnának ki a mindennapok taposómalmából. Pál Kriszti Acoustic régi magyar dalokat hoz, az Apáti Dixieland Band hagyományos New York-i dixie zenével készül, a Tarsoly Zenekar varázslatos népzenékkel színesíti a programot, a Szentpéteri Csilla & Band a mediterrán nyarat idézi meg dalain keresztül. A Dunakeszi Szimfonikusok átköltöznek a Hajóállomásra, ahol a Háry János daljáték keresztmetszetét adják elő.

Augusztus 16-20. között a hagyományos Bor és Kenyér Ünnepe búcsúztatja a siófoki nyarat. A Hajóállomáson különféle gasztronómiai és kézműves kitelepülők, borterasz, családi- és gyerekprogramok, esténként pedig koncertek várnak mindenkit. Fellép többek közt Bíró Eszter, Szalóki Ági, a Hanga Banda, az Ismerős arcok, Tóth Vera.

Kövess minket Facebookon, hogy elsőként értesülj minden posztról.