Utazás aktatáskával: A leggyakrabban foglalt üzleti szállodák a hotel.info oldalon

2014. február 6., csütörtök, 10:41

Az üzleti okokból útra kelők fontos célcsoportot jelentenek a szállodák számára. Sokat utaznak, és ennek megfelelően gyakran foglalnak szállást. A szálloda kiválasztásánál fontos szempont az ár-érték arány, az, hogy mások ajánlják-e a szállodát, és hogy milyen a szálloda elhelyezkedése. Azok a szállodák, amelyek képesek ezen a téren jó benyomást kelteni, rendkívül sokat profitálhatnak.

A nemzetközi szállásfoglalási szolgáltatást nyújtó portál, a hotel.info megvizsgálta, milyen szállásokat foglaltak az üzleti utazók 2013-ban a kettőtől négycsillagosig terjedő szállodák szegmensében (beleértve a 4,5 csillagos szállodákat is), és közzétette, melyek a leggyakrabban foglalt szállodák Magyarországon és világszerte. Ezek alapján az üzleti céllal utazók a négycsillagos szállásokat részesítik előnyben. Ralf Priemer, a hotel.info szállodaértékesítésért felelős vezetőségi tagja hozzáteszi: „A vendégek által a weboldalunkon adott vélemények azt mutatják, hogy mindegyik szálloda magas pontszámot kapott az értékelésen, és több mint 95 százalékos arányban ajánlják őket másoknak.“*

A hotel.info oldalon keresztül leggyakrabban foglalt magyarországi üzleti szálloda a négycsillagos Eto Park Hotel Business & Stadium, amely a nemzetközi rangsorban a 4. helyen áll.

Az üzleti céllal utazó vendégek által 2013-ban legtöbbször foglalt magyarországi hotelek top 10-es listája*
Helyezés
Szálloda
Település
Besorolás
1.
Eto Park Hotel Business & Stadium
Győr
4
2.
Continental Hotel Zara
Budapest
4,5
3.
Famulus Hotel
Győr
4
4.
Expo Congress Hotel
Budapest
4
5.
NH Budapest City
Budapest
4
6.
Ramada Resort - Aquaworld Budapest
Budapest
4,5
7.
Hotel Zenit Budapest Palace
Budapest
4
8.
Sunset Motel
Szombathely
3
9.
Budapest Airport Hotel Stacio Wellness & Conference
Vecsés
4
10.
Courtyard Budapest City Center
Budapest
4

*Módszertani megjegyzés: A legtöbbet foglalt magyarországi üzleti szállodák hotel.info által összeállított tízes listája a foglalások száma alapján készült. A vizsgálat a 2–4,5 csillagos szállodákra terjedt ki. A nemzetközi összehasonlításnál az adott országban 2013-ban legtöbbet foglalt üzleti hotelt vettük figyelembe. Az országonkénti győztesek a fenti rangsorban a foglalásaik száma alapján szerepelnek. Dátum: 2014.01.24.

forrás: hotel.info

Kövess minket Facebookon, hogy elsőként értesülj minden posztról.