A magyar termálvíz 5 gyógyító hatása a reumatológus szerint

2023. november 15., szerda, 15:19

Ahogy a napok rövidülnek és egyre hidegebb az idő, mi is lehetne jobb, mint relaxálni a forró vízben? Termálvízforrásaink már évszázadok óta nyújtanak gyógyulást és felfrissülést a fürdőkbe látogatóknak. Egyedi összetételük és számtalan jótékony hatásuk miatt a magyarországi termálvizek az egészség kulcsává váltak. Az alábbiakban reumatológus szakorvos segítségével mutatjuk be, mi mindenre jók hazai gyógyvizeink.


A magyar termálvizek a világ legjobb minőségű gyógyvizei közé tartoznak. A hazai vizekben található ásványi anyagok, például nátrium, kálium, kalcium, magnézium és hidrogén-karbonát támogatja egészségünket és segít a jó közérzet fenntartásában. Dr. Szerb János, a bükfürdői Greenfield Hotel több évtizedes tapasztalattal rendelkező reumatológus szakorvosa az itthoni termálvíz pozitív hatásai közül emel ki néhányat.

Csillapítsuk ízületi fájdalmunkat természetesen!



A hazai termálvizekben található ásványi anyagok és a magas hőmérséklet segítenek ellazítani az izmokat és ízületeket, ezzel csökkentve a fájdalmat, amelyet például ízületi kopás, reumatikus probléma vagy sportsérülés okozhat. Dr. Szerb János hangsúlyozza, hogy a rendszeres termálvizes fürdőzés elősegíti mozgékonyságunk javítását, hiszen a meleg víz enyhíti az izomfeszültséget és ízületi merevséget.

Kezeljük bőrproblémáinkat!



A bükfürdői termálvíz gyulladáscsökkentő hatása különösen hatékony különböző bőrproblémák, például ekcéma és akné esetén. Ha kifejezetten ilyen céllal keresünk gyógyfürdőt, akkor érdemes a magas kéntartalmú vizeket választanunk, ez az anyag ugyanis szabályozza a faggyútermelődést a bőrben, valamint fertőtlenítő hatással is bír. A különféle ásványi anyagok segítik a bőr megújulását, a forró víz pedig tisztítja a pórusokat, ezzel hozzásegítve bőrünket a gyógyuláshoz.

Áztassuk ki magunkból a stresszt!



A meleg termálvizes fürdő hozzájárul a stressz és a feszültség csökkentéséhez, javítja az alvásminőségünket és érzelmi egyensúlyunkat. A termálvíz magasabb hőmérséklete és a csendes környezet hozzájárul a nyugalmunkhoz, a vízben való elmerülés segít elűzni a mindennapi gondjainkat, ráadásul a meleg vízben történő pihenés serkenti a boldogsághormon, az endorfin termelődését.

Támogassuk immunrendszerünket!



A termálvizekben található ásványi anyagok, kiváltképp a kén és a magnézium, hozzájárulnak immunrendszer hatékony működéséhez. Ősszel ez a hatás különösen fontos, hiszen ilyenkor fokozottan szükségünk van arra, hogy szervezetünk ellen tudjon állni a betegségeknek. A Greenfield reumatológusa felhívja rá a figyelmet, hogy a meleg víz serkenti a vérkeringést, ami elősegítheti a vér jobb oxigénellátását, valamint így a méreganyagok is gyorsabban távoznak a szervezetünkből.

Élénküljünk fel!



A termálvizek élénkítő hatással bírnak, mivel fokozzák az oxigén- és tápanyagellátást a sejtek számára. Ez hozzájárul a szervezet általános vitalitásának növekedéséhez, az energiaszint emelkedéséhez és éberséget is eredményez. Testünk energikusabb lesz, és a mindennapi tevékenységekhez több energiát tudunk felhasználni.

Kövess minket Facebookon, hogy elsőként értesülj minden posztról.