Hírek

Európába érkezett a világ legnagyobb tengerjáró hajója
2022. május 9.
Barcelona kikötőjébe érkezett a Wonder of the Seas (magyarul: Tengerek csodája) nevű tengerjáró hajó, amely 362 méteres hosszúságával jelenleg a világ legnagyobbjának számít a kategóriájában. Az “úszó várost” három év építkezés után először márciusban, az Egyesült Államokban mutatták be, a nyár folyamán pedig Barcelonából indul majd többnapos mediterrán kirándulásokra. A 18 fedélzetes hajón 2300 fős személyzet lesi a maximum 6988 vendég kívánságait. A hajót elsősorban családoknak tervezték, ugyanakkor mindenkinek bőséges lehetőséget kínál a kikapcsolódásra.
Megújultak a Batthyány Kúria közösségi terei
2022. április 29.
A zalacsányi Batthyány Kastélyszállóhoz tartozó Batthyány Kúriában felfrissítésre kerültek a közösségi terek, ezekről kaptunk néhány fotót, mutatjuk is őket!
Turizmus: versenyelőny, ha az egyediséget megjelenítik a virtuális térben
2022. február 24.
A turizmusban az utazástervezések többsége a digitális térben történik, a keresések 70%-a mobileszközről, applikációból zajlik. Az utazni vágyók leginkább szállásközvetítő oldalakon keresztül informálódnak a lehetőségekről (80%) és leggyakrabban itt is foglalnak szállást (64%). Az utazók az online szálláshely-közvetítő platformok jellemzőinek tartják az árak és szálláshelyek összehasonlításának lehetőségét, azt a tényt, hogy nem szükséges közvetlen kapcsolatba kerülniük a szállásadóval. 2022-ben növekedni fog a belföldi desztinációk, illetve a személygépkocsival megközelíthető külföldi szálláshelyek iránti igény, a szállásadók szempontjából pedig az fog versenyelőnybe kerülni, aki képes saját egyediségét a virtuális világban is megmutatni - derül ki a Szallas Group saját kutatásából, számolt be Szigetvári József, a magyar központú Szallas Group vezérigazgatója.
Matyóföld szíve fejlesztésekkel készül a 2022-es szezonnyitásra
2022. február 16.
Mezőkövesd már most készül a nyári fürdőszezonra. A Bükkalja és az Alföld találkozásánál fekvő település nemcsak a gazdag matyó népművészeti kincsekről híres, hanem a Zsóry Fürdő gyógyvizéről és standfürdőjéről, ami az ország minden pontjáról vonzza a pihenni és kikapcsolódni vágyókat. Az idei év újdonsága, hogy egy különleges kemping és egy négy csillagos szálloda is várja majd a turistákat.
5 tipp a pozitív gondolkodás fejlesztéséhez
2022. február 16.
Mozgalmas téli hónapokon vagyunk túl: a rövid nappalok sok energiát vesznek el tőlünk, idén ráadásul még az újabb járványhullámok is megviselték egészségi- és kedélyállapotunkat. Természetes, ha a szokásosnál is jobban várjuk a tavaszt, hogy végre feltöltődhessünk pozitív energiákkal.
Élményalbummal ünnepli 20. születésnapját a Világjáró Magazin
2021. december 10.
Az első Világjáró élménybeszámoló kötet Élmények, kalandok – 20 éve a világ körül címmel kerül az utazás iránt rajongók könyvespolcára.
Új korszak kezdődik a BAHART-nál
2021. december 2.
Sorra újulnak meg a hajók a BAHART flottájában, miközben újak gyártása is folyamatban van. A társaság 200-200 millió forintot fordít korszerűsítésekre 2021-ben és 2022-ben is annak érdekében, hogy modern utazási feltételeket és üzembiztos működést biztosítson az utasoknak. A fejlesztések történelmi léptékűek, a kormány támogatásának köszönhetően új korszak kezdődik a balatoni hajózásban.
Megújult a Knáb Panzió Nemesnádudvaron
2021. november 25.
Nyugodt pihenés, aktív sportolás, falusias ízek, történelmi pincefalu, kiváló borok, minőségi szállás
Kapcsolatfrissítő tippek pároknak: így kerüljünk közelebb egymáshoz!
2021. november 18.
Bármelyik párkapcsolat elérkezhet egy olyan fázisba, amikor a kezdeti dinamika veszít lendületéből, kevesebb lesz a pezsgés, több a rutin és a megszokás. Ennek azonban nem feltétlenül kell így történnie. Egy kis tudatossággal, kölcsönös egymásra figyeléssel és kreativitással újra izgalmassá tehetjük a közös életet. A NaturMed Hotel Carbona szakértőjét kérdeztük, milyen ötleteket javasol a kapcsolat frissítésére.
A budapesti Bem téren várható az első magyar Kimpton hotel
2021. november 11.
Az IHG Hotels & Resorts, a világ egyik legismertebb szállodalánca bejelentette, hogy megnyitja első magyarországi Kimpton szállodáját Budapesten a Bem téren fejlesztett épületben, miután aláírásra került a szerződés a MAM Buda Project Kft-vel, az épület tulajdonosával. A hotel várhatóan 2025-től fogad vendégeket.
Megnyitott az okosfunkciókkal felszerelt B&B Hotel Budapest City
2021. szeptember 29.
B&B hotellé alakították át a hajdani Angyal Irodaház Dunára néző, kiváló panorámájú épületét. A 214 szobás ultramodern szállodát számtalan okosfunkcióval szerelték fel: annak teljes területén szupergyors WiFi áll rendelkezésre, minden szobában chromecast Smart TV-k találhatók és a vállalat filozófiájával összhangban négy elektromosautó-töltőállomást is kialakítottak a garázsban. Az 1989-ben alapított B&B Hotels Európa harmadik legnagyobb economy hotellánca, amely több mint 580 szállodát üzemeltet 14 különböző országban.
Elindult a Hotel & More Group szállásfoglalás applikációja
2021. július 14.
Új, saját fejlesztésű szállásfoglalás applikáció bevezetésével nyitotta meg a nyári szezont a Hotel & More Group, annak érdekében, hogy Vendégeik gyorsan és könnyen tudjanak szállást foglalni a cégcsoport szállodáiban.
Újraindult Európában a Royal Caribbean International flottája
2021. július 12.
15 hónap szünet után újraindította európai hajóit a világ egyik legnagyobb hajózási cége, a Royal Caribbean. A vállalat első óceánjárója már meg is kezdte útjait Ciprusról, augusztus közepétől pedig egy újabb monstrum csatlakozik a flottához barcelonai indulással. Az utakon egyelőre kizárólag oltással rendelkezők vehetnek részt, akiket a felszállás előtt még tesztelnek is – így biztosítva a vendégek egészségét.
Megállapodás születetta Danubius Hotel Budapest átmeneti bérbeadására
2021. július 9.
Az elmúlt másfél évben a koronavírus-járvány miatt szinte teljesen leállt a nemzetközi turizmus, melyhazánkban leginkább a fővárost sújtotta. A lassú regenerálódási folyamatot felismerve döntött a Danubius Hotels vezetősége a hagyományos szállodai üzemeltetés helyett az épület hosszútávú bérbeadással történő átmeneti hasznosításáról. A bérbe vevő hibrid működéssel kollégiumként és nagyvállalati dolgozói szálláshelyként nyitja meg újra az épületet.
Hivatalosan is átadták a Gyertyánosi Kulcsosházat
2021. július 9.
A turisták körében méltán népszerű kaposvári Gyertyánosi Kulcsosház hivatalosan is átadásra került a nagyközönség számára.
Balatonfüreden vakációzott a Cozombolis házaspár
2021. július 9.
Eljött a nyár, amit minden kikapcsolódásra vágyó ember már nagyon várt, amikor végre lehetőség van kiszakadni a stresszes munkából és fejest ugrani a szabadságba. A Cozombolis házaspár is úgy döntött, hogy ideje egy kis kikapcsolódásnak, és a hétvégét a balatonfüredi Akadémia Hotel****-ben aktív pihenéssel töltötte. Rövid vakációjuk alatt igénybe vették a szálloda szolgáltatásait, megkóstolták az étterem ételkülönlegességeit, sőt mi több, futballoztak, szaunáztak, úsztak, és kerékpárnyeregbe is pattantak.
előző 1234 ... következő