Hírek

Új budapesti városnéző weboldal indult
2020. szeptember 30.
Sétálj velünk néven új, tematikus városnéző sétákat kínáló weboldallal száll versenybe a Budapesten élő sétálni vágyókért és Budapest turistáiért. Jelenleg 6 séta érhető el - a szám várhatóan bővülni fog - cserébe mindezt ingyenesen kínálja Budapest Fővárosa által működtetett honlap.
Átadásra került Kőszeg legújabb szállodája, a Benedict Hotel Kőszeg
2020. szeptember 12.
Kőszegen a Jurisics-téren adták át Kőszeg legújabb hotelét. A Benedict Hotel Kőszeg az egykori bencés rendház impozáns felújított épületében kapott helyet. A szállodát az Accent Hotels üzemelteti.
Csodaszép őszi fotók készültek a Hévízi Gyógytóról
2020. szeptember 12.
A Hévízi Gyógytó minden évszakban egyedülálló és szép, most egy párafelhős őszi reggelen készültek róla csodaszép felvételek, amelyeket a Hévízi Tófürdő facebook oldalán tettek közzé.
Átadták a Hotel Adalbert szállodát, Esztergom legújabb három csillagos hotelét
2020. szeptember 2.
Esztergomban hétfőn átadták az Adalbert Hotel Szent Tamásról elnevezett új szárnyát: a Vitéz János Római Katolikus Tanítóképző Főiskola egykori kollégiumából 56 szobát alakítottak ki 1,2 milliárd forintos kormányzati támogatással.
Az MTÜ is a négyévszakos Balatonért kampányol
2020. szeptember 1.
Néhány napja már látni a Magyar Turisztikai Ügynökség új kampányának megjelenéseit, mellyel - valljuk be: a jelenlegi helyzetben erős hátszéllel - az őszi időszakra is a Balatont népszerűsíti és támogatja a marketing megjelenésivel a már jó ideje 4 évszakossá próbált tenni tavunkat.
9,8 milliárd forintos hitelszerződés: már épül a BalaLand Hotel és élménypark Szántódon
2020. augusztus 15.
Az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. közvetett tulajdonában álló Szántód Balaland Family Ingatlanfejlesztő Kft. 9,84 milliárd forint értékű hosszú lejáratú beruházási hitelkeretszerződést írt alá a Nemzetközi Beruházási Bankkal a Szántódon épülő ötcsillagos hotel és élménypark fejlesztésének finanszírozására - közölte az Appeninn Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön.
Új látogató- és oktatóközpontot adtak át Mátrafüreden: megnyílt a Harkály-ház
2020. augusztus 14.
Új látogató- és oktatóközpontot, valamint egy ugyancsak újonnan kialakított és egy felújított, kibővített tanösvényt adott át szerdán Mátrafüreden a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága (BNPI), a fejlesztés több mint 300 millió forintból valósult meg.
Augusztusban is színes és változatos programokkal várják az utasokat a Bahart hajóin
2020. augusztus 11.
Augusztus 30-ig tart a 174. hajózási főszezon a Balatonon, amely során számos hajózási lehetőségével várja a BAHART az utazóközönséget.
EuropeSpa Med színvonal és kiemelt biztonság Bükfürdőn
2020. augusztus 8.
Az Alpokalja és a Kisalföld találkozásánál fekvő, az ország egyik legjobb gyógyvizével büszkélkedő Bükfürdő Thermal &Spa® a COVID-19-járványra való tekintettel továbbra is fokozott biztonsági intézkedésekkel várja látogatóit. A 14 hektáros zöld parkjában Bükfürdő egyidejűleg 14 913 fő befogadására képes - azaz egyszerre akár elférne itt Budakeszi vagy épp Tapolca lakossága is -,ennyi ember számára nyújt egyidejűleg biztonságos fürdőzést és pihenést. A működés zavartalan, minda 34 beltéri és kültéri, illetve sima és gyógyvizes medence fennakadás nélkül üzemel.
Az Utazó magazin kihirdette a 2019 legjobb turisztikai szolgáltatói szavazás eredményét
2020. augusztus 7.
Kihirdette az Utazó Magazin, az immár 15 éves hagyományra visszatekintő, az elmúlt év legjobb turisztikai szolgáltatóit díjazó közönségszavazásának eredményeit. A díjazottak körét idén kibővítették: Erdély, Felvidék, Horvátország, Kárpátalja, Muravidék és a Vajdaság legjobb magyar éttermeire és szálláshelyeire is lehetett szavazni.
Hamarosan új Accent Hotels szálloda nyílik Kőszegen
2020. augusztus 7.
Hotel Benedict Kőszeg néven hamarosan új Accent Hotels szálloda fogadja vendégeit Magyarország ékszerdobozában.
Balatoni Jógakaland - térkép, kalandok, jóga
2020. július 21.
A Balatoni Jógakaland térkép kalandozni és jógázni hívja a Családokat kedvenc hazai tavunk mindkét partjára. Huszonkét gyerekbarát helyszínt és programlehetőséget találtok rajta, amik között biztosan mindenki fedez fel újdonságokat! Na de hogy kapcsolódik ide a jóga?
Újra nyitva az Avalon Park
2020. május 15.
A miskolctapolcai Avalon Park közel 5 hektáron, erdővel körülölelt környezetben ismét várja a természetben kikapcsolódni vágyó vendégeket. A park munkatársai a megszokott színvonalat a szigorított egészségügyi előírások betartása mellett biztosítják a látogatóknak, a járványhelyzetben is frontvonalban dolgozók munkáját pedig jótékony kezdeményezésekkel köszönik meg.
2020. február 28.
Igazi gasztroforradalom zajlik az utóbbi években Magyarországon, ma már nem csak a fővárosban, hanem az ország szinte minden szegletében lehet részünk kitűnő ízekben és színvonalas kiszolgálásban. Az ínyencek hálásak: a hazai vendéglátóhelyek 2019-ben együttesen összesen 1500 milliárd forint árbevételt értek el, a forgalom volumene tehát egy év alatt 6,9%-kal nőtt . A szakképzett munkaerő hiánya azonban továbbra is fenyegetésként vetül a szektorra, miközben a képzőhelyek a piaci szereplőkkel karöltve mindent megtesznek azért, hogy tapasztalt és magasan kvalifikált szakembereket indítsanak el a pályán.
Petesmalom sztárja lett az év emlőse
2020. február 27.
A hazánkban őshonos vidra nyerte el a 2020-as évben a hetedik éve kiosztott Év Emlőse díjat. Ebben az évben esett először a választás egy vízhez kötött életmódú ragadozóra, ami egyúttal a vizes élőhelyek védelmének fontosságára is ráirányítja a figyelmet. A nagyközönség a SEFAG Zrt. Lábodi Erdészete közelében lévő Petesmalmi Vidraparkban találkozhat a legkönnyebben az állatokkal.
2020. február 4.
Teljes arculatváltáson esik át a főváros egyik kedvelt apartman szállodája, a Fraser Residence Budapest. A Corvin sétány szomszédságában található szálloda 2020. március 25-én kilép a Frasers Hospitality hotelláncból és ESCALA Hotel & Suites néven folytatja. Az ESCALA új arculattal fog tovább működni Budapest szívében, azonban a tulajdonos és a hotelt üzemeltető csapat a márkanév váltás után se fog változni.
előző 1234 ... következő