A nyárutó és az idei őszi Balaton ezernyi csodával vár Siófokon!

2023. szeptember 6., szerda, 21:18

A forró nyári napok után szeptembertől novemberig idén is kellemesen meleg, vibrálóan színes és élményekkel teli kikapcsolódást ígér a Balaton legszebb városa, Siófok! Az idén 55 éves jubileumát ünneplő Balaton-parti város a nyüzsgő fesztiválok, forró strandolások után is ezernyi élménnyel vár ősszel! A nyárutóba még a strandolás és vízisportok is beleférnek a kellemes séták, kirándulások, hamisítatlan őszi ízek, gasztroélmények és kulturális programok mellé.


Az őszi Balaton csodái mellett, az októberi Halfesztivál színes családi és gasztronómiai programjaival és esti koncertjeivel – Vad Fruttik, Első Emelet Apacuka együttes - hozza el a fesztiválok hangulatát. A „Varga Imre 100” emlékév nosztalgikus és időtálló kulturális csemegéivel csábít a megújult Víztorony panorámájával és kiállítótereivel kiegészítve.

Az október igazi vénasszonyok nyarával kecsegtet, melyhez kiváló helyszín a Balaton partja. Lélekfeltöltő SUP-ozás a tükörsima csillogó Balatonon, sétahajózás a varázslatos balatoni naplementében, városi séta a csodás őszi Jókai parkban, egy selfie a megújult Rózsakert pavilonhintáján vagy romantikus andalgás az egyedülálló vízialagúttal és fényjátékkal színesített szökőkút alatt a Rózsakertben mind-mind kihagyhatatlan élményt ígérnek Siófokon.

Az őszi időszak újdonsága október végén a GasztroFok kulináris összefogás, mely a térség gazdag bor- és gasztronómiai palettájának bemutatását, körbekóstolását tűzte ki célul egészen Széplaktól Sóstóig, Kilititől Szabadiig, bevonva a helyi termelőket, szolgáltatókat. A kezdeményezés elindításával a városvezetés célja az egész éves Balaton-szemlélet erősítése, a helyi kiemelkedő színvonalat nyújtó szolgáltatók támogatása és közös megjelenése, valamint Siófok feltűzése a régió gasztrotérképére.

Egyre nagyobb teret hódít és jelentőséggel bír a mai ember felgyorsult életében a szabadidő aktív eltöltése, a testi-lelki feltöltődés. Siófokon ehhez is minden adott, néhány biztos élményt nyújtó tipp:

  • Családi bringatúra a lankás Balaton- és Sió-parti kerékpárutakon.
  • Lélegzetelállító panoráma a Siófoki Víztoronyból egy hosszú városi séta után.
  • Erdei séta és piknikezés a természetben a Töreki Halastavak partján.
  • Frissítő reggeli edzés a panorámás parti sportparkok egyikében, míg a gyerekek elmerülnek a játszóterek nyújtotta szórakozásban.
  • Családi móka az állatparkban, a fordított házban, a #hashtEGGToyee kalandparkban vagy a Vizek Házában.


Kövess minket Facebookon, hogy elsőként értesülj minden posztról.