Advent Siófokon

2016. november 25., péntek, 11:54

Köszöntött már születésnapot 25 ezer emberrel együtt? Ha még nem, akkor a hétvégén irány Siófok, ahol alkalomhoz méltó rendezvénnyel ünnepli születésnapját a város, egyúttal megnyílik az Aranycsengő Adventi Vásár is.

Karácsonyváró hangulat a Balaton partján? Gyertyaláng, ünnepi fények, a forralt bor fűszeres illata, a Széchenyi szökőkút halk vízcsobogása és a tó gyönyörű éjszakai panorámája? Kell ennél jobb, élménytelibb program egy késő őszi hétvégére?
Siófok pénteken a város születésnapját ünnepli, ami egyúttal az Aranycsengő Adventi Vásár megnyitója is egyben. Miközben a városházán az idei év kitüntetettjeit köszöntik, a Fő téren megkezdődik a szentestéig tartó adventi forgatag. Az első napon jótékonysági vásár várja az érdeklődőket, amelynek bevételéből a rászorulókat segítik a város civil szervezetei.

Az ünnepi program az Art on Blades csoport operettműsorával indul. Már megszokhattuk, hogy Siófokon minden egy kicsit különlegesebb a megszokottnál, természetesen ez most sem lesz másként: a hagyományos operettszínpad helyett a frissen megnyíló műjégpályán, korcsolyán adják elő többek között a város szülöttjének, Kálmán Imrének darabjait.

A jégpálya pénteken este tízig lesz nyitva, így akár korcsolyával a lábunkon is megcsodálhatjuk az adventi díszkivilágítás felragyogását. Sőt, még a Blokk együttes koncertje után is folytathatjuk a csúszkálást.

Az adventi vásár mellett további programok az ünnepi várakozás hangulatát idézik minden hétvégén: napközben gyerekeknek szóló zenés műsorok és foglalkozások, esténként pedig koncertek várnak minden siófokit és vendéget a Fő téren és a Kálmán Imre Kulturális Központban.

A városnap részletes programja ezen a linken, az Aranycsengő Adventi Vásáré pedig ide kattintva olvasható.

Kövess minket Facebookon, hogy elsőként értesülj minden posztról.