Átadásra került Kőszeg legújabb szállodája, a Benedict Hotel Kőszeg

2020. szeptember 12., szombat, 07:32

Kőszegen a Jurisics-téren adták át Kőszeg legújabb hotelét. A Benedict Hotel Kőszeg az egykori bencés rendház impozáns felújított épületében kapott helyet. A szállodát az Accent Hotels üzemelteti.

Kőszeg egyedi hangulatú - mondhatjuk rá hogy bakancslistás - óvárosában található épület, ami egyben a Jurisics-tér legnagyobb és legmagasabb épülete is. A több mint 300 éves épület funkciója a hosszú történelme során többször is változott, most alkalmazkodva az igényekhez hotelként működik tovább.


Az átadón sok érdekességet lehetett hallani a felújítást végző szakemberektől az épület jellegzetességeiről és egyediségéről. A látogatóknak az egyik kuriózum talán az lehet, hogy az épület hozzá van építve a mellette lévő Szent Jakab-templomhoz (melyet 1403 és 1407 között építettek) és a szálloda társalgójának az ablaka közvetlenül a templomba nyílik.


A szálloda 35 szobával rendelkezik. A szobák mindegyik (ami Magyarországon egyedülálló) boltívesek, ezt a hangulatot ötvözték modern berendezéssel és belsőépítészettel, amelynek az eredménye egy csodálatos és egyedi hangulatú szálloda lett.


Kövess minket Facebookon, hogy elsőként értesülj minden posztról.