Átadták a Pangea Ökocentrumot és Szállodát Nyíregyházán

MTI2018. szeptember 11., kedd, 11:23

Átadták a 38 szobás, több mint 1,6 milliárd forintból felépített Pangea Ökocentrumot és Szállodát szerdán Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn.


A Nyíregyházi Állatpark szomszédságában fekvő, nyolcvanágyas, konferencia- és oktatóközpontot is magában foglaló különleges állatkerti szálláshelyen minden szobát más-más állatról mintáztak meg, amelyekhez alkalmazkodik a helyiségek berendezése is.

Az ünnepélyes átadáson Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP), Nyíregyháza polgármestere elmondta, hogy a beruházás egyik eleme az 6,7 milliárd forint értékű állatkerti fejlesztési programnak. A csomag három eleme - a park új bejárata, a Pangea és a hópárduc-kifutó - már elkészült, és tervezés alatt van a jégkorszak világát bemutató látványosság is - emlékeztetett a városvezető.

Sóstógyógyfürdőn emellett építés alatt áll egy új négycsillagos hotel, a Pangea pedig már egy hónapja megnyitott és várja a vendégeket - közölte Kovács Ferenc.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár azt hangsúlyozta, hogy a modern és fejlődő város büszke a már elkészült és elindított fejlesztéseire, amelyek révén Nyíregyháza 2020-ra az ország egyik legfontosabb gazdasági és turisztikai központja lehet.

Gajdos László, a Nyíregyházi Állatpark igazgatója azt mondta, hogy az országban és Közép-Európában egyedülálló turisztikai attrakció jött létre a Sóstói-erdő szélén. A szállodát az állatpark saját társasága fogja üzemeltetni.

A több mint 2600 négyzetméter alapterületű hotel oktatóközpontjában tantermeket és rekreációs és konferenciateremet is építettek. A beruházáshoz szükséges területet az önkormányzat vásárolta meg 2015-ben, a szálláshely építése 2017-ben kezdődött meg.

A Nyíregyházi Állatpark új szállodája a jelenleg is működő Hotel Dzsungel állatkerti szálláshelyet tehermentesíti és váltja ki, amely évente mintegy háromezer gyerek és felnőtt számára biztosít valamilyen állatkerti oktatást vagy tábort.

Kövess minket Facebookon, hogy elsőként értesülj minden posztról.