Bor és Kenyér Ünnepe Siófokon 2024. augusztus 16-20. között

2024. augusztus 6., kedd, 13:05

Siófok idén is színes, ingyenes ünnepi programokat kínál az augusztus 20-i hosszúhétvégén! Koncertek, kenyérszentelés, lézershow vízi fényjáték, néptánc bemutató, kézműves és gasztrovásár vár kicsiket és nagyokat a nyár fővárosában!

Az idei évben is Siófok egyik népszerű helyszíne, a hajóállomás melletti felújított Dísz tér és a csodálatos Rózsakert ad otthon a Bor és Kenyér Ünnepe rendezvénynek 2024.08.16-20. között. A változatos programok mellett a tér szomszédságában található, idénre teljes hosszában megújult Rózsakert és pihenőpark a különleges szökőkúttal, vízi alagúttal és árnyas sétaútjaival nyújt igazi kikapcsolódást. Mint minden évben a kulináris élvezetek ismét fontos szerepet kapnak a fesztivál gasztro - és kézműves vásárán: legyen szó minőségi borkóstolásról a helyi és szomszédos borvidékek borászatainak jóvoltából, egy hűsítő nyári fröccsborról, vagy frissen sült grillételekről, házi sajtokról, kürtőskalácsról. Emellett egyedi kézműves termékek gazdag választéka várja a látogatókat. A tradíciókhoz híven az ünnepi műsor kihagyhatatlan része lesz az egyházi ceremóniával egybekötött kenyérszentelés az államalapítás ünnepén.

Míg a kicsik szórakozásáról számos gyerekműsor, kézműves foglalkozás, koncert – Bíró Eszter Időmanó, Szalóki Ági, Hanga Banda, Kárász Eszter, Levendula és Háry János Játszóház, íjászbemutató – gondoskodik a hétvégén, addig a zenei programkínálatot olyan ikonikus fellépők teszik emlékezetessé, mint Szandi, Kormorán együttes, Ismerős Arcok, valamint Tóth Vera. A folklór kedvelői pedig a Balaton Táncegyüttes néptánc produkcióját élvezhetik az államalapítás ünnepén. Emellett lesz Háry János tematikus nap játszóházzal és a Dunakeszi Szimfonikusok előadásában Kodály Háry János daljátéka.

Augusztus 20-án az est fénypontja a vízi fényjátékkal egybekötött lézershow lesz a Rózsakertben, melyet a magyar történelemhez kapcsolódó elemek színesítenek. Az ünnep tiszteletére a közkedvelt fény-és hangjátékkal üzemelő szökőkút és az idei évben átadott új Sió-zsilip is nemzeti színekbe öltözik.

Érdemes felkeresni a rendezvényen Siófok város Infópontját, ahol a város őszi programjairól, a szolgáltatók ajánlatairól tájékozódhatnak az érdeklődők, emellett egy kalandos városfelfedező játékkal, nyereményekkel is készülnek a szervezők.

Ünnepeljük együtt az államalapítás ünnepét a nyár fővárosában: Siófokon!

A részletes program ide kattintva olvasható

Kövess minket Facebookon, hogy elsőként értesülj minden posztról.