Bővíti hotelportfólióját a Konzum Nyrt.

MTI2018. április 5., csütörtök, 09:16

A Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. (Konzum Nyrt.) négycsillagos hotelekkel bővíti portfólióját, a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján tette közzé szerdán, hogy a Konzum Nyrt. tulajdonába kerül az Egerszalóki Hotel Saliris Resort, valamint két kreischbergi síközpontban fekvő szálloda, az Alpenblick Hotel, valamint a Hotel Relax Resort - közölte a társaság az MTI-vel.

Hotel Saliris Resort

A társaság az ügyletek segítségével valósítja meg a 2017. decemberében bejelentett és előzetesen 30 milliárd forintra becsült tőkeemelés második lépését - tették hozzá.

A Konzum Nyrt. igazgatósága hozzájárult, hogy a Wellnesshotel Építő Kft. a tulajdonában lévő Egerszalóki négycsillagos Hotel Saliris Resort, valamint a kreischbergi négycsillagos Alpenblick Hotel adásvételéből származó 2 milliárd 674 millió forintos vételár követeléssel tőkét emeljen a Konzum Nyrt.-ben. Az igazgatóság azt is támogatta, hogy a Konzum PE Magántőkealap a Holiday Resort Kreischberg-Murau Gmbh. 100 százalékos üzletrészét, 897 millió 131 ezer forinton apportálja a társaságba.

A szakértői értékelések alapján az ügyletekből származó összesen 3 milliárd 571 millió forintos apportok ellenértékét a Konzum 1 millió 137 ezer 90 darab új részvény zártkörű forgalomba hozatalával egyenlíti ki. Az új részvények kibocsátási értékét az igazgatóság a 2017. december 11-i záróárfolyamon (3141 forinton) rögzítette.

A szerdán a BÉT-en közzétett tőkeemelés a második lépése annak a tavaly év végén bejelentett tranzakció-sorozatnak, amelynek eredményeként 18 belföldi és 5 külföldi szálloda kerül a tőzsdei társaság tulajdonába. Az előzetes számítások szerint a többlépcsős tőkeemelés végén a Konzum Nyrt. saját tőkéje elérheti az 50 milliárd forintot.

A most bejelentett ügyletekkel 28 millió 427 ezer 250 forint értékben emelték meg a Konzum Nyrt. alaptőkéjét, amely így 678 millió 587 ezer 650 forintra emelkedett, amely így több mint 27 millió, darabonként 25 forint névértékű törzsrészvényből áll.

A Konzum részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájába kereskednek. Az elmúlt évben a részvények legmagasabb árfolyama 3789 forint, a legalacsonyabb 102 forint volt, a keddi kereskedést 2885 forinton zárták.

Kövess minket Facebookon, hogy elsőként értesülj minden posztról.