EuropeSpa MED tanúsítványt kapott négy magyarországi gyógyfürdő

MTI2017. május 8., hétfő, 14:59

Az Európai Fürdőszövetség (ESPA) EuropeSpa MED minőségbiztosítási védjegyét vehette át négy magyarországi gyógyfürdő képviselője pénteken a Vas megyei Bükfürdőn.

Az EuropeSpa Med elismerésben részesült 4 magyarországi fürdő képviselői. Fotó: Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum, www.bukfurdo.hu

Juhász Szabolcs, a Magyar Turisztikai Ügynökség egészségturizmusért felelős igazgatója, Boros László Attila, a Büki Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója, és Joachim Lieber, az ESPA Európai Fürdőszövetség tiszteletbeli főtitkára. Fotó: Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum, www.bukfurdo.hu
Joachim Lieber, az ESPA Európai Fürdőszövetség tiszteletbeli főtitkára. Fotó: Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum, www.bukfurdo.hu
A több mint 1500 európai gyógyfürdőt és gyógyhelyet tömörítő szervezet tanúsítványát a megfelelő auditálás után a budapesti Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda, a Hévízi Tófürdő és a hozzá tartozó szálloda, a mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdő, valamint a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum kapta meg.

Joachim Lieber, az ESPA tiszteletbeli főtitkára az elismerő oklevél átadása előtt azt hangsúlyozta: a tanúsítvány azt jelzi, hogy a vendégek azt a magas európai minőséget kapják, legyen szó gyógyászatról, szálláshely kínálatról, gasztronómiáról, higiéniáról, vagy éppen fürdőszolgáltatásokról, amelyet a saját országukban már megszoktak.

Hozzáfűzte: a magyarországi fürdők nemcsak újra megjelentek az európai fürdők térképén, de egyre jelentősebb szerepet töltenek be a kínálatában.

Szavai szerint a magyarországi gyógyfürdők és élményfürdők elismerésre méltó fejlődésen mentek át, ennek köszönhetően nő a vendégforgalom, a vendégek többsége pedig az Európai Unió országaiból érkezik.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a minősítés megszerzésével a munka nem ért véget, a minőség megtartása érdekében a fürdőkben folyamatos fejlesztésekre van szükség.

Juhász Szabolcs, a Magyar Turisztikai Ügynökség egészségturizmusért felelős igazgatója az ünnepségen úgy fogalmazott: az, hogy egyszerre négy magyar gyógyfürdő vehette át az ESPA tanúsítványát, a hazai egészségturizmus számára elismerést jelent.

Hozzátette: a minősítésben részesített hazai szolgáltatókat a tanúsítvány hozzásegítheti ahhoz, hogy kínálatukkal az eddiginél is eredményesebben jelenjenek meg az európai piacon.

Boros László, a Büki Gyógyfürdő Zrt. igazgatója az MTI-nek elmondta: a büki gyógyfürdőben nem állnak le a fejlesztések, egy hónap múlva megkezdik az új főbejárat építését, ősszel pedig nekilátnak a legrégebbi medence, a Szent Kelemen medence teljes felújításának, karácsony és újév után pedig megújulnak az öltözők is.

Boros László elmondta azt is: a büki gyógyfürdő 2016-ban 890 ezer vendéget fogadott, a fürdőt üzemeltető társaság árbevétele meghaladta az 1,9 milliárd forintot. Az idén hasonló vendégszám mellett bevételüket 2 milliárd forint körül tervezik, de továbbra is reménykednek abban, hogy a folyamatos fejlesztések hatására 2-3 éven belül a vendégek száma eléri majd az egymilliót.

Kövess minket Facebookon, hogy elsőként értesülj minden posztról.