Félmilliárd forintos fejlesztés a komáromi fürdőben

MTI2024. február 11., vasárnap, 23:15

Egész évben elérhetővé válnak a komáromi Brigetio Gyógyfürdő szolgáltatásai annak a fejlesztésnek az eredményeként, amely félmilliárd forintos pályázati támogatás segítségével valósul meg - mondta az MTI-nek az intézmény marketingvezetője.


Radics Török Tímea tájékoztatása szerint az uszodaépületben 100 négyzetméteres pihenőgalériát alakítanak ki, illetve a főtartók meghagyásával teljesen új tetőszerkezetet építenek fel a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz támogatásának felhasználásával.

A meglévő medencék körül csaknem ezer négyzetméteren korszerű burkolatot fektetnek le, amely hozzájárul a fürdő látogatóbarát és vonzó kialakításához, korszerű megjelenéséhez. A tervek szerint mindkét beruházást befejezik a fürdőszezon kezdetére.

A Brigetio Gyógyfürdőt évente csaknem 200 ezer ember keresi fel, a holland, osztrák és német vendégek körében is kedvelt. A fürdő mellett hotel található, illetve egy kemping, ahol előre telepített lakókocsik várják az évente rendszeresen visszatérő vendégeket.

Az 1965-ben felfedezett, 59 fokos gyógyvíz az orvosi vizsgálatok szerint enyhíti a mozgásszervi panaszokat.

Kövess minket Facebookon, hogy elsőként értesülj minden posztról.