Játék a napokkal? Siófokon jövőre már öt évszak lesz

2016. október 10., hétfő, 08:12

Önnek is feltűnt már, hogy a Balaton mellett szeptembertől megfogyatkoznak a turisták? Gondolkodott azon, hogy miért van ez így? És főleg: lehetne-e másként? Siófok önkormányzati képviselői, idegenforgalmi szakemberei és programszervezői megtették: összeültek és merészet gondoltak. Elhatározták, hogy nem irattárba zárják, hanem lépésről lépésre megvalósítják a város turisztikai stratégiai programját. A Siófok 2020 Turizmusfejlesztési Programhoz rövidesen minden városlakó, civil közösség és az idegenforgalmi vonzerő növelésében érdekelt vállalkozás hozzáteheti a maga javaslatát.

Soprontól Nyíregyházáig, Münchentől Drezdáig, vagy éppen Krakkóig százezrek és milliók számára évről évre Siófokon kezdődik az igazi nyár, itt kezdődik a Balaton. A napokban elindított Siófok 2020 Turizmusfejlesztési Program nem kisebb célt tűzött maga elé, mint hogy a Gergely-naptárt lapozgatva találjon valahogy még egy vonzó, Siófokot a pihenést, szórakozást, kikapcsolódást keresők látóterébe emelő ötödik évszakot. Egy olyat, amelyben Siófok Európa egyik legszebb háttere, az ezerarcú Balaton előtt az őszi fesztiválok, a téli kulturális programok vagy a tavaszi gasztronómiai kalandok városa lesz?

Ha hétvége, akkor Siófok! Ez lesz a következő évek egyik legfontosabb hívómondata, amellyel Siófok a hétvégi kikapcsolódások iránt megnövekedett igényekre reagál. Az év 52 hétvégéje egyfajta ötödik évszakként működik, hiszen az őszi, téli és tavaszi hétvégi napok összeadva nemcsak sokkal hosszabbak, mint a nyári főszezon, hanem sok kis részletben egy egész évszakot is kikerekítenek. Ha jól sikerül a játék ezekkel a napokkal, 2017-ben Siófokon minden egyes hétvége más és más lehetőséggel várja majd a vendégeket.

A program most megalakult munkacsoportja értékalapú, fenntartható és hosszútávra előretekintő rendszert tervez kialakítani. A szakemberek a munka menetéről nyilvános fórumokon tájékoztatják az érintetteket – első alkalommal november elején –, ugyanakkor egy, a különböző ötletek, kezdeményezések, megragadható lehetőségek befogadására alkalmas kreatív platformot is kialakítanak, hogy a turisztikai kínálat ebben a különleges ötödik évszakban izgalmas, játékos, és a lehető leggazdagabb legyen.

További információ kérhető a siofok@ferling.hu emailcímen.

Kövess minket Facebookon, hogy elsőként értesülj minden posztról.