Online turisztikai, utazási hírportál

Közel háromszázmillió forintból valósul meg Egerszalók központjának turisztikai célú fejlesztése

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében, 260 millió forintos kormányzati és európai uniós támogatással új, turisztikai célú közösségi tér és településközpont létesül Egerszalókon - jelentette be a beruházás csütörtöki alapkő-letételi ünnepségén a térség országgyűlési képviselője, stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott.

Szerző: MTI
Forrás: termalfurdo.hu

Nyitrai Zsolt Egerszalókot a régiós idegenforgalom egyik központjának, ékszerdobozának nevezve az eseményen emlékeztetett: a tavalyi rekordév volt a magyar turizmus számára, az ágazat több mint 400 ezer embernek ad munkát. A kereskedelmi szálláshelyek vendégforgalma 5 százalékot meghaladó mértékben nőtt, a vendégéjszakák száma a 2017-es adatot egymillióval meghaladva elérte a 31 milliót - ismertette. Eközben példátlan mennyiségű és értékű turisztikai beruházás zajlik egyszerre országszerte: fejlődnek a szálláshelyek, éttermek, attrakciók, az infrastruktúra - mondta Nyitrai Zsolt. rámutatott: a fejlesztések komoly vonzerőt jelentenek, és az ágazat erősödéséhez az a versenyelőny is hozzájárul, hogy Magyarország minden települése és fővárosa, Budapest is biztonságos idegenforgalmi célpont. Ezt az értéket a jövőben is meg kell védenünk - fogalmazott. Varga István polgármester a projekt részleteiről kifejtette: a napokban kezdődő és a tervek szerint szeptember végéig tartó kivitelezés során felépül egy két részből álló épületegyüttes, amelyben információs iroda, helyi kézműves termékek üzlete, egy nívós cukrászda, illetve fagylaltozó is helyet kap. A létesítmény körül rendezvényteret alakítanak ki.

A beruházás teljes költségvetése megközelíti majd a 300 millió forintot. A polgármester szerint a település új központja Egerszalók vonzereje lesz a helyiek és az idelátogató turisták számára egyaránt.

Szóljon hozzá a cikkhez!
comments powered by Disqus