Nem változtak idén a parkolási dőszakok és díjtételek Siófokon

2024. május 25., szombat, 15:32

Május 15. és szeptember 15. között az előző évivel megegyező tarifák érvényesek a nyár fővárosában, igénybe vehető helyi lakos kedvezmény, online jegyvásárlási lehetőség és előre megváltható akár 3 napos jegytípus.

Ellentétben az interneten keringő információkkal 2024-ben sem változtak a parkolási díjak és a díjfizetési zónák/időszakok Siófok város egész területén! A belvárosban 2022 márciusa óta ugyanaz a díjszabás és fizetési időszak érvényes a Balaton parti városban. A vízparti területen 2023-ban vezette be a városvezetés a kiemelt díjzónát a turisztikailag frekventált helyeken és időszakban, ahol az idei évben is ugyanaz a díjszabás érvényes.

2024. május 15-től a nyári szezon díjköteles időszaka és tarifái léptek életbe a Siófok Város Önkormányzata által üzemeltetett díjköteles várakozási területeken. A város területén található összes díjköteles várakozási zóna 24 órában üzemel, azaz 0 -24 órában parkoló jegyet kell váltani. Ez érinti a belvárosi területeket, illetve a vasúttól északra található Balaton parti fizető parkolókat is.

Az idei évtől a városban üzemelő parkoló automaták közül még több eszközön lehetséges a bankkártyás fizetés és az összes díjzónában lehetséges az applikáción keresztüli digitális vagy SMS alapú parkolás indítás.

A város parkolási rendelete alapján, ünnepnapokon a város teljes területén ingyenes a parkolás, így például Pünkösd vasárnap és hétfőn vagy augusztus 20-án.

A nyári szezon idején, május 15-től szeptember 15-ig a várakozási díj a kiemelt díjövezetben 600.-Ft./óra, I. díjövezetben 480.-Ft./óra a II. díjövezetben 360.-Ft./óra a díj a jelenleg hatályos Parkolási rendelet előírásai szerint. A legrövidebb várakozási idő 15 perc, azon túl nincs időkorlát.

Érdemes a tervezett nyaralás, hétvégézés előtt a https://eberlet.mininform.hu/siofok/site/login weboldalon regisztráció nélkül, online fizetéssel napijegyet (3.600.-Ft) vagy 3 napos jegyet (7.200.-Ft.) vásárolni, így előre, kényelmesen és kedvezményesen megváltható a parkolójegy Siófok város területére.

A siófokiak –regisztrációt követően- a jegyárból 50% kedvezményt tudnak érvényesíteni, ha jegyüket elektronikus úton veszik, valamint a siófokiak –regisztrációt követően- 20.000 Ft + áfa áron a II. díjzónában, 40.000 Ft+áfa áron az I.-II. díjzónában érvényes éves bérletet is válthatnak.

A Balaton partján több város rendelkezik hasonlóképp a nyári kiemelt időszakokban, sőt egyes parti városok egész évben alkalmazzák az éjjel-nappali fizetési kötelezettséget a legfrekventáltabb parkolóikban.

A díjövezetek elhelyezkedéséről a parkolóknál kihelyezett táblákon, az automatákon elhelyezett matricákon, illetve a https://siofok.hu/parkolasi-rend oldalon tudnak tájékozódni.

Kövess minket Facebookon, hogy elsőként értesülj minden posztról.