Safari Hotel néven új szálloda nyílt Szegeden

MTI2024. március 2., szombat, 11:56

Safari Hotel néven új, háromcsillagos szálloda nyílt Szegeden, a Szegedi Vadaspark szomszédságában. Az 500 millió forintos beruházással megépült hotel 73 férőhelyes.


Szőke Kristóf igazgató a megnyitó előtt rendezett pénteki sajtóbejáráson elmondta, a háromszintes szállod 34 szobás. A két- és háromágyas standard szobák mellett összenyitható családi szobák, valamint egy akadálymentesített szoba várja a vendégeket.

A szállodába érkezők - a szegedi Procontrol Kft. által fejlesztett - automata segítségével maguk intézhetik bejelentkezésüket és akár foglalásukat is. A berendezés segítségével kaphatják meg szobakártyájukat, majd távozáskor fogyasztásukat is itt egyenlíthetik ki. Az automata okmányszkennerrel rendelkezik, így továbbítani tudja a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ számára szükséges adatokat is. Reggel 7 és 19 óra között azonban személyes recepció is fogadja a vendégeket - közölte a szakember.

A parkolóban négy elektromosautó-töltő működik majd - tette hozzá az igazgató.

Ábrahám-Türes Róbert, a beruházó Sziki-Ép Kft. ügyvezetője elmondta, az építőipari generálkivitelezéssel foglalkozó vállalkozás már korábban is működtetett egy tízszobás szálláshelyet.


A 4 ezer négyzetméteres saját tulajdonú telken 2021 végén kezdték el építeni az 1004 négyzetméter hasznos alapterületű szállodát. A kivitelezést saját szakembereikkel, a rendelkezésre álló szabad kapacitásokkal végezték, így az építkezés mintegy két és fél évig tartott. A beruházás nettó költsége mintegy 500 millió forint volt, amit részben hitelből fedeztek - közölte a szakember.

A tevékenységi körök elkülönítése érdekében tavaly a szálloda üzemeltetésére egy külön vállalkozást hoztak létre Sziki-Ház Kft. néven - tudatta az ügyvezető.

A szálloda egyedi elhelyezkedése miatt elsősorban családos vendégeket várnak, akik szívesen látogatnak el a Szegedi Vadasparkba. A Maty-éri kajak-kenus és evezős olimpiai központ közelsége miatt jó választás lehet a szálloda az odaérkező sportolók és nézők számára is - mondta Ábrahám-Türes Róbert.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a 2007-ben alapított, családi tulajdonú húsz alkalmazottat foglalkoztató Sziki-Ép Kft. értékesítésből származó nettó árbevételét 2022-ben 1,28 milliárd forintra növelte a 2021-es 478 millió forintól. A vállalkozás adózott eredménye 2021-ben 12,7 millió, 2022-ben 149 millió forint volt.

Kövess minket Facebookon, hogy elsőként értesülj minden posztról.