Új budapesti városnéző weboldal indult

2020. szeptember 30., szerda, 09:45

Sétálj velünk néven új, tematikus városnéző sétákat kínáló weboldallal száll versenybe a Budapesten élő sétálni vágyókért és Budapest turistáiért. Jelenleg 6 séta érhető el - a szám várhatóan bővülni fog - cserébe mindezt ingyenesen kínálja Budapest Fővárosa által működtetett honlap.


Te bejártad már Budapestet? A várost felfedezni és megismerni még mindig úgy lehet a legjobban, ha fogjuk magunkat és elindulunk, csak úgy komótosan, sétálva, ahol nem a végcél a lényeg, és nem is a legrövidebb utat keressük, sőt! Sétálhatunk a végeláthatatlan sugárutak menték, árnyas fasorokban nézelődhetünk, elcsalinkázhatunk a körutakról, Budapest szinte végtelen lehetőségeket kínál. Választhatunk, hogy Duna-part vagy hegyvidék, ódon Belváros vagy zöld villanegyedek, izgalmas helyi történetek és sorsok, vagy komoly urbanisztikai kérdések érdekelnek minket – az Énbudapestem.hu egyre bővülő sétakínálatában mindenki talál kedvére valót.

A túrák csak rád várnak, ha szeretnéd tudni...  • Kiért epekedett és kit emlegetett Krúdy Gyula „Pest legszebb rózsájaként”?
  • Hol állnak a magyar Gaudínak is nevezett Lechner Ödön legszebb magyaros szecessziós remekei?
  • Hogyan vált az egyik legterheltebb terünkké a Szabadság tér, ahol farkasszemet néz egymással Kossuth Lajos, a szovjet emlékmű és a birodalmi sas?
  • Hol tartott feledhetetlen luxus-partikat a századforduló krémje?
  • Vajon hányszor építették fel Vajdahunyad várát és mit keres ott Drakula?
  • Mi maradt meg a felrobbantott Erzsébet hídból?

Ahol lehetőség van rá, az útvonal akadálymentesen is bejárható, hiszen a város mindenkié. Budapest felfedezése ráadásul a koronavírus járvány közepén is biztonságos; elindulhatunk egyedül, de a partnerünktől a szabad levegőn is tartani tudjuk a megfelelő távolságot, csak ne felejtsük otthon a maszkot. Ráadásul most rengeteg környék új arcát is mutatja, hiszen a forgalom és a tömeg is sokkal kisebb, mint a megszokott turista-szezonokban – éljünk a lehetőséggel, hogy városlakóként új oldaláról ismerhetjük meg Budapestet ezekben a hónapokban.

Sétálj, csatangolj, kószálj, gurulj velünk, válaszd ki, melyik tematikus túra érdekel, és keresd fel a város megannyi izgalmas, rejtett, vagy új arcát mutató népszerű helyszínét.

Ajánlatunk:A szecessziótól a szocreálig - stílustörténeti séta Lipótvárosban
Színház az egész város - Közterek szerepe egy világváros életében – a KÉK - Kortárs Építészeti Központ sétája
Városból ki a zöldbe – egy negyed a tó helyén, avagy a Bartók Béla út környéke
A régen látott folyópart – emlékek a Duna-parton – Zubreczki Dávid sétája
Az aranykor bűvölte és ami maradt belőle – séta az Andrássy út környékén

Ha kedvet kaptál a további barangoláshoz, egyes állomásoknál megtalálod azokat a vezetett városi sétákat, amelyeken még többet megtudhatsz az adott környék történetéről.

Az összes séta elérhető itt: https://setaljvelunk.hu/

Budapest TE meg ÉN sorozatunk legújabb podcastjában Fenyvesi Zoltán és Ott Anna mutatja be a séta oldalt.

Fenyvesi Zoltán - a túrák akadálymentesítési szakértője, a Tiszta szívvel című film főszereplője, kerekesszékes influencer. Ott Anna - kulturális menedzser, irodalmi tematikájú séták vezetője.

A podcast itt elérhető: https://bit.ly/3mGYAu1

Spotify: https://open.spotify.com/episode/2pYeMeYtdAtl7IeKgmPcpK

Kövess minket Facebookon, hogy elsőként értesülj minden posztról.