Hírek, aktualitások, programok

Új várakkal bővült a Guinness-rekorder dinnyési Várpark
2023. február 26.
Idén már 49 különleges építménnyel várják a látogatókat a Velencei-tó közelében, jelenleg hétvégente és munkaszüneti napokon, április 15-től pedig minden nap tárt kapukkal várja a látogatóit a négyszeres Guinness-rekorder dinnyési Várpark és Skanzen. A létesítmény alapítója, alkotója, Alekszi Zoltán az őszi és a téli hónapokban sem tétlenkedett, hiszen újabb különleges építményekkel bővítette a várpalettát: saját kezével építette meg Jászberény és Szentkirály várát. A két hektáros területen már javában készülnek a szezonra.
Új fotókon a kőszegi Sziget Vendégház
2023. február 17.
Kőszeg rendkívül gazdag műemlék épületben és egy ilyen XVIII. században épült házban lett kialakítva a Sziget Vendégház is, ahonnan új fotók érkeztek a korabeli bútorokkal berendezett apartmanokról.
4 csillagos luxus sátor – Bakancslistán az ország egyik legizgalmasabb szálláshelye
2023. február 12.
Megnyitotta foglalási naptárát a tiszalöki Lotus Glamping. A sokak számára még ismeretlen szállástípus luxus körülmények között, egy több mint 20 négyzetméteres, 4 csillagos szállodai szoba felszereltségével és kényelmével várja a látogatókat.
Megnyílt Nyugat-Magyarország legnagyobb szállodai vízicsúszdája
2023. február 12.
Befejeződött a bükfürdői Greenfield Hotel megújulása: immár teljesen birtokba vehetik a szállodát a vendégek, és kipróbálhatják Nyugat-Magyarország legnagyobb, közel 74 méter hosszú szállodai vízicsúszdáját is. A golfkomplexumáról ismert szálloda kívül-belül újjászületett, és sokféle új szolgáltatással bővítette kínálatát. A négycsillagos hotel többek között spa mozival, napozószobával, játékszimulátorokkal, különleges kulináris élményekkel várja a vendégeket gyönyörű, exkluzív környezetben.
Egészséges étkezés karácsonykor a sporoni Fagus Hotel séfének tanácsaival
2022. december 21.
Karácsony elképzelhetetlen gazdag menüsor és egymást követő családi ebédek, vacsorák nélkül. Érthető, hogy elterjedtek azok a viccek, amelyek csattanója az ünnep utáni súlygyarapodás. Pedig elég egy kis odafigyelés és vállalkozó kedv, máris kordában tarthatjuk a kilókat, és még a kulináris élményekről sem kell lemondanunk. A soproni Fagus Hotel executive séfje most megmutatja, hogyan lehet egészségesebb az ünnepi ebéd, még akkor is, ha ragaszkodunk a hagyományos ízekhez.
Teltházas karácsonyra számítanak Budapesten és a járvány előtti szint fölé ugorhat a vendégéjszakák száma
2022. december 17.
Idén is az egyik legfelkapottabb úti cél lehet európai viszonylatban Budapest karácsonykor, a vendégéjszakák száma pedig meghaladhatja a koronavírus-járvány előtti számokat is. A város karácsonyi vásárai, fürdői, ár-érték aránya és gasztronómiája egyaránt csábító a külföldiek számára. A B&B hotellánc első magyarországi szállodája éppen ezért közel 100 százalékos foglaltságra számít az ünnepkörben, ami köszönhető annak is, hogy áraikat az energiaválság ellenére sem emelték.
Épül Mohács első luxus vendégháza: márciusban nyit a Csele Secret Loft a Duna partján
2022. december 17.
Mesebeli környezetben, jacuzzival és panorámaablakokkal épül a Csele-patak és a Duna találkozásánál Mohács első luxus vendégháza. Speiser Gábor és Speiser-Schell Zsanett ötletgazdák olyan helyet álmodtak meg, ahol a párok visszatalálhatnak egymáshoz. A Csele Secret Loft a városban egyedülálló felszereltséggel rendelkezik, a hölgyek pedig egy exkluzív kimonót ölthetnek magukra ott tartózkodásuk alatt. A kivitelezés már a végéhez közeledik, március 1-től pedig mindenki előtt nyitva áll majd a különleges loft ház.
2022. november 14.
Lezárult az elmúlt évek egyik legjelentősebb közép-európai digitális akvizíciója a turisztikai szektorban: a lengyel tőzsdén jegyzett Wirtualna Polska tulajdonába került a Szallas.hu-t is üzemeltető Szallas Group. A hazai piacon meghatározó pozíciójú szállásfoglaló oldalt 82 millió euróért vásárolták meg, és a tervek között szerepel, hogy a sikeres magyar modellre támaszkodva régiós szereplőként hatékonyan veszik majd fel a versenyt a globális platformokkal az utazási ágazatban. A tranzakciót a BLS-CEE Ügyvédi Iroda segítette a csoport állandó stratégiai jogi partnereként, amelynek régiós tapasztalataira a tervezett növekedéshez a jövőben is számít a csoport.
Ősszel is BAHART! – Megújult őszi menetrend, kedvezmények, koncertek és programhajók
2022. szeptember 8.
Számos újdonsággal várta az idei évben a társaság az utasokat, melyek a főszezonnal nem érnek véget. Az őszi időszakban online kedvezményekkel, koncertekkel, kulturális programhajóval, gasztrokomppal és megújult menetrenddel vár a BAHART mindenkit a fedélzeten!
Sükösd és Dusnok: ideális célpontok a vizek szerelmeseinek
2022. szeptember 7.
A nyárutó kiváló alkalmat nyújt arra, hogy egy-egy rövidebb kirándulás erejéig felfedezzük hazánk elrejtett turisztikai gyöngyszemeit. Ezek közé tartozik Sükösd és Dusnok térsége is.
Kolozsvárra és Marosvásárhelyre repül az Aeroexpress Regional
2022. szeptember 7.
Szeptember 5-étől két hónapon át, heti háromszor közlekedhetünk az Aeroexpress Regional légijáratain, melyek Budapestet Kolozsvárral, Debrecent pedig Marosvásárhellyel és Kolozsvárral kötik össze. Az Aeroexpress Regional startup magyar légitársaság partnere a BASe Airlines, mely 31 éve van jelen a piacon és Európán belül jelentős tapasztalatokat szerzett a regionális repülés területén.
Idén is Siófok a legnépszerűbb turisztikai célpont a Balatonnál
2022. szeptember 7.
Az idei évben is Siófok, a nyár fővárosa az egyik legnépszerűbb turisztikai célpont a hazai és külföldi turisták körében. A pandémia után ismét szárnyal a balatoni város turizmusa, valódi új szezonok nyíltak meg, rekord vendégéjszaka és látogatószámot realizált a város 2022 augusztusáig. Színvonalas szolgáltatásokkal, színes kulturális és gasztro kínálattal, vidám gyermek és családi programokkal, széles aktív sport és szabadidős lehetőségekkel, felújított strandokkal, látványos közterekkel találkozik, aki Siófokot és környékét választja idén.
Túraútvonalak: Ismerd meg Petőfi Sándor leghíresebb verseit úgy, hogy közben látod is, amiről írt
2022. szeptember 7.
Különleges túrákon lehet részt venni a Petőfi emlékév alkalmából Bács-Kiskun megyében. A tematikus kirándulásokon – amelyek 3-4 órát vesznek igénybe – a költő verseit hívják segítségül, hogy a korabeli táj értékeit összehasonlítsák a jelenlegi táj változásaival. Egyfajta értékleltár készül, ahol új értelmet nyer a „méneseknek nyargaló futása” és a „Kis-Kunságnak száz kövér gulyája”.
Egyre több a kerékpárosbarát szolgáltató Magyarországon, és most már pár kattintással megtaláljuk őket
2022. szeptember 5.
Egy év alatt közel 300 minősített bringabarát szolgáltató regisztrált a MAKETUSZ Országos Kerékpáros Szolgáltatói Hálózatába. A rendszerben olyan éttermek, szállodák, kempingek, látnivalók és más turistacélpontok találhatók meg, ahol kerékpárosbarát szolgáltatásokkal készülnek a biciklisek fogadására. A bringabarát szolgáltatók között a maketusz.hu-n és az ingyenes Kerékpárosbarát applikációban is kereshetünk.
Megvédte négy csillagos minősítését a Hajdúnánási Gyógyfürdő
2022. augusztus 9.
A gyógyhely minősítésű hajdúsági fürdőt 2015-ben minősítették először, amelyet 2019-ben és most 2022-ben is sikeresen megvédett. Strandfürdő és gyógyfürdő kategóriákban az elérhető öt csillagból négy csillagot szerzett mindkét kategóriában a nánási fürdő.
Nem csillapodik a magyarok utazási vágya: lassan szeptemberre is betelnek a szervezett utak
2022. augusztus 5.
Az ukrajnai háború, az egész Európát sújtó infláció és a koronavírus-járvány külön-külön és egyben sem tartja vissza a magyarok többségét attól, hogy utazzanak. Zsebők Tamás, a 2021-ben az év utazási irodájának választott Zseppelin Utazási Iroda irodavezetője közölte, a belföldi és külföldi turizmus egyaránt olyan kiemelkedő számokat produkál idén nyáron, ami még a szakértőket is meglepte. Mint mondta, a szeptemberre, októberre és novemberre szervezett utakra tízszer akkora az érdeklődés, mint tavaly ilyenkor volt.