Hírek, aktualitások, programok

2022. november 14.
Lezárult az elmúlt évek egyik legjelentősebb közép-európai digitális akvizíciója a turisztikai szektorban: a lengyel tőzsdén jegyzett Wirtualna Polska tulajdonába került a Szallas.hu-t is üzemeltető Szallas Group. A hazai piacon meghatározó pozíciójú szállásfoglaló oldalt 82 millió euróért vásárolták meg, és a tervek között szerepel, hogy a sikeres magyar modellre támaszkodva régiós szereplőként hatékonyan veszik majd fel a versenyt a globális platformokkal az utazási ágazatban. A tranzakciót a BLS-CEE Ügyvédi Iroda segítette a csoport állandó stratégiai jogi partnereként, amelynek régiós tapasztalataira a tervezett növekedéshez a jövőben is számít a csoport.
Ősszel is BAHART! – Megújult őszi menetrend, kedvezmények, koncertek és programhajók
2022. szeptember 8.
Számos újdonsággal várta az idei évben a társaság az utasokat, melyek a főszezonnal nem érnek véget. Az őszi időszakban online kedvezményekkel, koncertekkel, kulturális programhajóval, gasztrokomppal és megújult menetrenddel vár a BAHART mindenkit a fedélzeten!
Sükösd és Dusnok: ideális célpontok a vizek szerelmeseinek
2022. szeptember 7.
A nyárutó kiváló alkalmat nyújt arra, hogy egy-egy rövidebb kirándulás erejéig felfedezzük hazánk elrejtett turisztikai gyöngyszemeit. Ezek közé tartozik Sükösd és Dusnok térsége is.
Kolozsvárra és Marosvásárhelyre repül az Aeroexpress Regional
2022. szeptember 7.
Szeptember 5-étől két hónapon át, heti háromszor közlekedhetünk az Aeroexpress Regional légijáratain, melyek Budapestet Kolozsvárral, Debrecent pedig Marosvásárhellyel és Kolozsvárral kötik össze. Az Aeroexpress Regional startup magyar légitársaság partnere a BASe Airlines, mely 31 éve van jelen a piacon és Európán belül jelentős tapasztalatokat szerzett a regionális repülés területén.
Idén is Siófok a legnépszerűbb turisztikai célpont a Balatonnál
2022. szeptember 7.
Az idei évben is Siófok, a nyár fővárosa az egyik legnépszerűbb turisztikai célpont a hazai és külföldi turisták körében. A pandémia után ismét szárnyal a balatoni város turizmusa, valódi új szezonok nyíltak meg, rekord vendégéjszaka és látogatószámot realizált a város 2022 augusztusáig. Színvonalas szolgáltatásokkal, színes kulturális és gasztro kínálattal, vidám gyermek és családi programokkal, széles aktív sport és szabadidős lehetőségekkel, felújított strandokkal, látványos közterekkel találkozik, aki Siófokot és környékét választja idén.
Túraútvonalak: Ismerd meg Petőfi Sándor leghíresebb verseit úgy, hogy közben látod is, amiről írt
2022. szeptember 7.
Különleges túrákon lehet részt venni a Petőfi emlékév alkalmából Bács-Kiskun megyében. A tematikus kirándulásokon – amelyek 3-4 órát vesznek igénybe – a költő verseit hívják segítségül, hogy a korabeli táj értékeit összehasonlítsák a jelenlegi táj változásaival. Egyfajta értékleltár készül, ahol új értelmet nyer a „méneseknek nyargaló futása” és a „Kis-Kunságnak száz kövér gulyája”.
Egyre több a kerékpárosbarát szolgáltató Magyarországon, és most már pár kattintással megtaláljuk őket
2022. szeptember 5.
Egy év alatt közel 300 minősített bringabarát szolgáltató regisztrált a MAKETUSZ Országos Kerékpáros Szolgáltatói Hálózatába. A rendszerben olyan éttermek, szállodák, kempingek, látnivalók és más turistacélpontok találhatók meg, ahol kerékpárosbarát szolgáltatásokkal készülnek a biciklisek fogadására. A bringabarát szolgáltatók között a maketusz.hu-n és az ingyenes Kerékpárosbarát applikációban is kereshetünk.
Megvédte négy csillagos minősítését a Hajdúnánási Gyógyfürdő
2022. augusztus 9.
A gyógyhely minősítésű hajdúsági fürdőt 2015-ben minősítették először, amelyet 2019-ben és most 2022-ben is sikeresen megvédett. Strandfürdő és gyógyfürdő kategóriákban az elérhető öt csillagból négy csillagot szerzett mindkét kategóriában a nánási fürdő.
Nem csillapodik a magyarok utazási vágya: lassan szeptemberre is betelnek a szervezett utak
2022. augusztus 5.
Az ukrajnai háború, az egész Európát sújtó infláció és a koronavírus-járvány külön-külön és egyben sem tartja vissza a magyarok többségét attól, hogy utazzanak. Zsebők Tamás, a 2021-ben az év utazási irodájának választott Zseppelin Utazási Iroda irodavezetője közölte, a belföldi és külföldi turizmus egyaránt olyan kiemelkedő számokat produkál idén nyáron, ami még a szakértőket is meglepte. Mint mondta, a szeptemberre, októberre és novemberre szervezett utakra tízszer akkora az érdeklődés, mint tavaly ilyenkor volt.
Újra megnyílt a soproni Fagus Hotel
2022. augusztus 5.
Augusztustól újra megnyílt Sopron egyik kedvelt szállodája, a Fagus Hotel Conference & Spa, amely teljes felújításon esett át az elmúlt 2 évben. Az összesen 144 szobás, a Lövérek szomszédságában fekvő szálloda átalakított szobákkal, új gépészettel, felújított, modern látványvilágú belső terekkel, étteremmel, wellness- és konferenciarészleggel várja a vendégeket. Dr. Simon István, Sopron alpolgármestere gratulált a megújuláshoz, és elmondta: remélik, hogy az újranyitás után sokan kapnak kedvet ahhoz, hogy Sopronba látogassanak.
Ismét látogatható a Kereki vár
2022. augusztus 3.
Pályázati támogatással újult meg a Kereki vár környezete. A SEFAG Zrt. konzorciumi partnerségével látogatójárda és pihenőterasz épült, valamint megújult a várhoz vezető túraútvonal.
A világ egyik legrangosabb díjában részesült az Avalon Ristorante
2022. július 1.
A borszakma legfontosabb magazinja, az amerikai Wine Spectator díjazta a miskolctapolcai éttermet.
1 éves évfordulóját ünnepli a budapesti Matild Palota
2022. június 30.
5 éves részletes felújítást követően egy évvel ezelőtt debütált a Boldog Békeidők korszakában épült Matild Palota a vendégek előtt. A történelmi hangulat által átjárt palota 120 évvel ezelőtt épült Klotild Mária szász-koburgi és gothai főhercegné védnöksége alatt, hogy a főváros társasági életének közkedvelt helyszíneként szolgáljon. 2021 nyarán az újjászületett palotában nyílt meg a Marriott International szállodalánc The Luxury Collection portfoliójába tartozó Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest luxusszálloda, a Wolfgang Puck fémjelezte első európai Spago étterem, a The Duchess tetőtéri italbár, majd idén nyáron a Matild Café & Cabaret néven újjászülető, egykori „Belvárosi Kávéház” is. A történelmi helyszín a nyarat követően kabaré előadásokkal is készül a kávéház hidraulikus színpadán, így teljessé téve a Matild Palota kínálta élményeket. A debütálás óta a palota a Belváros társasági és kulturális életének új központjaként született újjá, és az elmúlt egy évben számos hazai és nemzetközi díjat is besepert. A megnyitás évfordulójának alkalmából különleges gasztronómiai ajánlatokkal és meglepetésekkel is ünnepel az ikonikus helyszín június 28-án.
Görögország a favorit, Bulgáriába alig megy valaki nyaralni
2022. június 15.
Az infláció, az euróárfolyam drasztikus emelkedése és az elszálló üzemanyagárak következtében alaphangon 5-15 százalékkal drágulhat idén a magyar turisták nyaralása. Zsebők Tamás, a Zseppelin Utazási Iroda irodavezetője arról beszélt, mivel a szolgáltatók télen, jóval az árrobbanást előidéző háború előtt képezték áraikat, kénytelenek emelni a díjaikon, másként magukat és ezzel az utasaikat is bajba sodorhatják. Az utazási szakértő rámutatott, az emberek kiéheztek a külföldi nyaralásokra: a favorit idén Görögország, Bulgária iránt viszont bezuhant a kereslet a szomszédban zajló fegyveres konfliktus miatt.
A somoshegyi kilátóból is megcsodálható a balatoni panoráma
2022. június 15.
A SEFAG Zrt. idén is számos kirándulóhelyen valósít meg turisztikai fejlesztéseket a somogyi erdőben, ennek egyik állomása a Balatonberény-Somoshegy területén épített kilátó, melyről megcsodálható az egyedülálló balatoni panoráma. A Magyar Természetjáró Szövetség partnerségével megvalósuló projekt célja az erdei szabadidős tevékenységek kapcsolatrendszerének kialakítása – különösen a gyalogos járásmód fejlesztésével.
Budapest a világ 12. legjobb konferencia-desztinációja az ICCA ranglistáján
2022. június 9.
Közzétette az International Congress and Convention Association (ICCA) 2021-es ranglistáját, ahol Budapest a 12. helyezést érte el a világ összes városa közül, olyan desztinációkat maga mögött hagyva, mint London, Koppenhága vagy Róma.