Hírek, aktualitások, programok

2019. május 6.
Jelentősen nőtt a SZÉP-kártyákra érkezett juttatások értéke idén az első negyedévben a kártyakibocsátók adatai szerint, idén a cafeteria-rendszer átalakítása miatt a feltöltések jelentősen meghaladják majd a tavalyit - közölte az OTP Bank, az MKB Bank és a K&H Bank az MTI érdeklődésére.
2019. április 24.
Állami beruházással négycsillagos szálloda épül Zalaegerszegen, a tervek és engedélyek beszerzéséhez a város önkormányzata csaknem kétszázmillió forintot kapott a Magyar Turisztikai Ügynökségtől (MTÜ) - jelezte pénteki sajtótájékoztatóján a zalai megyeszékhely polgármestere.
2019. április 18.
Kiemelkedő fejlesztést indíthat útjára Budapest építészeti örökségének megóvása érdekében a BDPST Group. Az ingatlanfejlesztő 2019. április 8-án megkapta az építési engedélyt a Vörösmarty tér szomszédságában található, a Mahart-, valamint a Futura-házat is átölelő épülettömb komplex felújítására.
2019. április 15.
Megnyitotta első budapesti szállodáját a Meininger Hotels, a 184 szobás és 744 ágyas Meininger Budapest Great Market Hallt a Fővám téri Központi Vásárcsarnok mellett, a beruházás értéke közel 6 milliárd forint - közölte a szállodalánc az MTI-vel csütörtökön.
2019. április 15.
A zord időjárás ellenére közel háromezer ember látogatott ki a II. Kishegyi Kortyok és Falatok elnevezésű gasztronómiai eseményre. A vállalkozói összefogás eredményeképpen létrejött rendezvényt második alkalommal rendezték meg a balatonlellei Kishegyen, és mára a régió és a Balaton fontos turisztikai eseménye lett. Balatonlellén és Balatonbogláron közel 20 vállalkozó dolgozik évek óta azon, hogy a szezon ne csak két hónap legyen, és a Balaton el tudjon rugaszkodni a lángos-nyár-strand szavak hármasától.
2019. április 11.
Februárban 2,0 százalékkal nőtt a szálláshelyek vendégforgalma, a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 3,3 százalékkal, a belföldieké 0,6 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán.
2019. április 8.
Kínai befektetők vásárolták meg és alakítják négycsillagos szállodává a zalaegerszegi egykori Hotel Balatont; az egymilliárd forintos beruházás várhatóan őszre készül el - közölte az építkezésen tartott bejáráson pénteken a város polgármestere.
2019. április 1.
A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében, 260 millió forintos kormányzati és európai uniós támogatással új, turisztikai célú közösségi tér és településközpont létesül Egerszalókon - jelentette be a beruházás csütörtöki alapkő-letételi ünnepségén a térség országgyűlési képviselője, stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott.
2019. március 27.
Hétszázmillió forint kormányzati forrásból fejlesztik hét településen a Tisza-tavi szabadstrandokat, a beruházások a tervek szerint június 30-ra készülnek el - jelentette be a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács elnöke kedden Abádszalókon.
2019. március 21.
A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) rendszerének sikeres bevezetése esetén a kormány napirendre veszi a szállodaszövetség által szorgalmazott áfacsökkentést a szálláshely-szolgáltatásban - mondta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója a szállodaszövetség közgyűlését megnyitó beszédében szerdán Budapesten.
2019. március 20.
Januárban a turisták mintegy 30 milliárd forintot hagytak a hazai szálláshelyeken, és míg a vendégéjszakák száma az előző évivel közel azonos maradt, a szálláshelyek csaknem 10 százalékkal tudták növelni bevételeiket az előző év azonos időszakához képest - emelte ki a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán kiadott legfrissebb adataiból.
2019. március 18.
Magyarországon az elmúlt hét évben folyamatosan nőtt a turisztikai iparág teljesítménye, tavaly az ágazat rekordot döntve már a GDP 10,7 százalékát termelte, s ez az arány a tervek szerint 2030-ig 16 százalékra emelkedik - jelentette ki Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a szlovákiai Csorbatón, ahol V4-es hivatali partnereivel idegenforgalmi együttműködési protokollt írt alá szerdán.
2019. március 13.
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége által - a Magyar Turisztikai Ügynökség szakmai támogatásával - tavaly ötödször kiírt pályázaton ötcsillagos kategóriában az Aria Hotel Budapest győzött.
2019. március 12.
Balatonföldvár patinás fürdővárosában az Anna Villa Hotel családbarát szállodájával bővült a cégcsoport palettája. A Villa két különálló épülettel, hatalmas platánfákkal védett parkban, közvetlenül a Balaton mellett található, nosztalgikus hangulatot árasztva.
2019. március 1.
Zamárdiban rendezik meg a Red Bull Air Race magyar futamát július 12-14 között - nyilatkozta Csákovics Gyula (független), Zamárdi polgármestere az MTI-nek pénteken.
2019. március 1.
Az egészségmegőrzés és a betegségmegelőzés érdekében márciustól a gyógyfürdőbe látogató vendégek vércukorszintjét is megmérik Zalakaroson közölte a fürdő vezérigazgatója csütörtökön a települése tartott sajtótájékoztatón.