Hírek, aktualitások, programok

Hamarosan új Accent Hotels szálloda nyílik Kőszegen
2020. augusztus 7.
Hotel Benedict Kőszeg néven hamarosan új Accent Hotels szálloda fogadja vendégeit Magyarország ékszerdobozában.
Balatoni Jógakaland - térkép, kalandok, jóga
2020. július 21.
A Balatoni Jógakaland térkép kalandozni és jógázni hívja a Családokat kedvenc hazai tavunk mindkét partjára. Huszonkét gyerekbarát helyszínt és programlehetőséget találtok rajta, amik között biztosan mindenki fedez fel újdonságokat! Na de hogy kapcsolódik ide a jóga?
Újra nyitva az Avalon Park
2020. május 15.
A miskolctapolcai Avalon Park közel 5 hektáron, erdővel körülölelt környezetben ismét várja a természetben kikapcsolódni vágyó vendégeket. A park munkatársai a megszokott színvonalat a szigorított egészségügyi előírások betartása mellett biztosítják a látogatóknak, a járványhelyzetben is frontvonalban dolgozók munkáját pedig jótékony kezdeményezésekkel köszönik meg.
2020. február 28.
Igazi gasztroforradalom zajlik az utóbbi években Magyarországon, ma már nem csak a fővárosban, hanem az ország szinte minden szegletében lehet részünk kitűnő ízekben és színvonalas kiszolgálásban. Az ínyencek hálásak: a hazai vendéglátóhelyek 2019-ben együttesen összesen 1500 milliárd forint árbevételt értek el, a forgalom volumene tehát egy év alatt 6,9%-kal nőtt . A szakképzett munkaerő hiánya azonban továbbra is fenyegetésként vetül a szektorra, miközben a képzőhelyek a piaci szereplőkkel karöltve mindent megtesznek azért, hogy tapasztalt és magasan kvalifikált szakembereket indítsanak el a pályán.
Petesmalom sztárja lett az év emlőse
2020. február 27.
A hazánkban őshonos vidra nyerte el a 2020-as évben a hetedik éve kiosztott Év Emlőse díjat. Ebben az évben esett először a választás egy vízhez kötött életmódú ragadozóra, ami egyúttal a vizes élőhelyek védelmének fontosságára is ráirányítja a figyelmet. A nagyközönség a SEFAG Zrt. Lábodi Erdészete közelében lévő Petesmalmi Vidraparkban találkozhat a legkönnyebben az állatokkal.
2020. február 4.
Teljes arculatváltáson esik át a főváros egyik kedvelt apartman szállodája, a Fraser Residence Budapest. A Corvin sétány szomszédságában található szálloda 2020. március 25-én kilép a Frasers Hospitality hotelláncból és ESCALA Hotel & Suites néven folytatja. Az ESCALA új arculattal fog tovább működni Budapest szívében, azonban a tulajdonos és a hotelt üzemeltető csapat a márkanév váltás után se fog változni.
Három magyar kastély a HHE díjazottjai között
2019. november 19.
Három magyar kastély is megkapta a Heritage Hotels of Europe (HHE) díját november 17-én, a Magyarország bécsi nagykövetségén megrendezett díjátadó eseményen - közölte a Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetsége kedden az MTI-vel.
CheckINN Turisztikai Innovációs Verseny
2019. október 25.
A Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány turisztikai innovációs versenyt hirdet!
A Bükfürdő Thermal & Spa® Medical Wellness átadása
2019. október 11.
A Bükfürdő Thermal & Spa® új Medical Wellness szolgáltatása az október 10-i hivatalos megnyitó ünnepséget követően október 11-től várja vendégeit.
2019. szeptember 10.
A Danubius Health Spa Resort márkanevet az Ensana Health Spa Hotel brandnév váltja fel Magyarországon. Ensana márkanév alatt megalakult Európa legnagyobb gyógyszállodalánca, amely 26 egységből, köztük öt magyarországi hotelből áll - közölte a Danubius az MTI-vel.
Belevág az online szállásközvetítésbe a Hotel & More Holding
2019. szeptember 10.
Erős lépéssel nyitja az őszt a Hotel & More Group. A cégcsoport átvette a SzállásOutlet üzemeltetését és 50% tulajdont szerzett az online szállásfoglalással foglalkozó felületet üzemeltető Hotelio Zrt-ben.
2019. szeptember 5.
Budapest látnivalóit nem csak turistaként érdemes felfedezni, de a legújabb technológiai újításoknak hála, akár még helyiként is megérheti újra felkeresni a főváros ikonikus helyszíneit. Összegyűjtöttünk öt szuper programot, amit geekként is érdemes végigjárni, ha egy kis „kütyübolond” kikapcsolódásra vágyunk, vagy az ide látogató külföldi ismerőseinket szeretnénk lenyűgözni.
Nevet váltott a Waberer’s Club Hotel. Üdvözli Vendégeit a Világos Hotel Balatonvilágos!
2019. augusztus 29.
A Waberer’s Club Hotel arculatváltáson ment át a napokban, immáron Világos Hotel Balatonvilágos néven várja a pihenőket.
2019. augusztus 10.
Az uniós átlagot meghaladó, tíz százalékos növekedés várható az év végéig az idegenforgalomban, amely a gazdaság húzóágazata - mondta a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója szombaton Sümegen az MTI-nek nyilatkozva.
2019. augusztus 8.
Megtelnek a szálláshelyek az államalapítás ünnepének négynapos hosszú hétvégéjén, a tavalyihoz képest több mint a felével nő a forgalom a Szállás.hu adatai szerint. Idén Siófok, Hajdúszoboszló és Eger vonzza a legtöbb vendéget.
2019. augusztus 6.
A Szallas.hu felvásárolta a kedvezményes utazásokat kínáló Maiutazás.hu csoportot és a külföldi utazásokban erős Utazok.hu Kft.-t, a tranzakciónak köszönhetően a külföldi utazási tevékenység bővítése mellett élménycsomagok értékesítésével is kiegészül a szállásfoglaló portál kínálata - közölte a Szallas.hu az MTI-vel.