Hírek, aktualitások, programok

2019. július 16.
Megnyitott a Barceló Budapest, a mintegy 15 milliárd forintos beruházással kialakított négycsillagos hotelt a világ 22 országában több mint 250 egységgel rendelkező Barceló csoport üzemelteti - közölte a fejlesztő Sunbelt Csoport az MTI-vel kedden.
2019. július 9.
Megnyílt Budapesten a Hilton csoport legújabb, 214 szobás szállodája, a Hilton Garden Inn Budapest City Centre - jelentették be a cég vezetői kedden.
2019. július 8.
A Szállás.hu felvásárolta a Hotel.cz cégcsoportot, a tranzakcióval tavalyi árbevételét kétharmadával növelheti a magyar szállásközvetítő.
Már túl a félmillió utason!
2019. július 4.
Szombaton indul a szeptemberig tartó hajózási főidény a Balatonon. 58
napon át elérhető a BAHART valamennyi szolgáltatása.
2019. július 4.
Budapest, 2019. július 3., szerda (MTI) - Idén kilencedik alkalommal adták át a Business Excellence díjat azoknak az üzleti szolgáltatóknak, amelyek az elmúlt egy évben hangsúlyosan hozzájárultak a magyar üzleti turisztikai piac növekedéséhez - közölte a díjat alapító Business Traveller Hungary magazin az MTI-vel szerdán.
2019. július 1.
Budapest, 2019. július 1. – Ki ne fantáziált volna arról, hogy milyen lenne akár több száz évet visszamenni az időben, és megtapasztalni a történelmi korok sajátosságait, az életmódot, öltözködést, a korabeli utcaképet, vagy éppen sorsdöntő csatákat. Ez most gyakorlatilag valósággá vált, köszönhetően a VR Tours Budapest nevű magyar startupnak, amely a Budai Várnegyedben szervez rendhagyó történelmi sétákat. A résztvevők a virtuális valóság technológia segítségével átélhetik Magyarország történelmének meghatározó eseményeit a Tatárjárástól egészen az 1956-os forradalomig.
2019. június 28.
Mindegy, hogy a nyüzsgő nagyvárosok vagy a lélegzetelállító természeti látványosságoknak otthont adó nemzeti parkok vonzanak az Egyesült Államokban, napjainkban már alig lehet akadálya annak, hogy akár már az egyetemi éveink alatt, kevés pénzből felfedezzük amerikai látnivalóit. Király Péter, a külföldi diákmunka közvetítésre szakosodott Camp Leaders Hungary Flight & Travel szakértője osztotta meg velünk tippjeit és elárulta, hogy miként lehet kis büdzséből, akár egy nyár alatt is a lehető legtöbbet kihozni egy amerikai utazásból!
2019. június 24.
Eladta a Danubius Hotels Group a Gellért Hotelt az ingatlanfejlesztő Indotek Groupnak, a több mint százéves Duna-parti szálloda értékesítéséről a napokban kötötték meg a megállapodást - jelentette be pénteken a Danubius és az Indotek.
2019. június 20.
Több mint 300 millió forintos beruházással új élménymedencével nyitotta az idei szezont a Hotel Marina, Balatonfüred legendás szállodája, ahol 2021-ig további, több százmilliós fejlesztést terveznek saját forrásból - tájékoztatta Vászolyi Judit szállodaigazgató az MTI-t.
Átadták "az utazó" magazin legjobb turisztikai szolgáltatóknak járó díjait
2019. június 14.
Átadták "az utazó" magazin szavazása alapján 2018 legjobb turisztikai szolgáltatóinak járó díjakat szerdán Budapesten; első alkalommal a legjobb határon túli magyar szálláshelyet és a legjobb külhoni magyar éttermet is díjazták.
2019. június 6.
Hat magyarországi konferencia és wellness szálloda kapott Aranynap-díjat kiemelkedő színvonalú szolgáltatásaiért 2018. évi teljesítménye alapján; a szállodák egész éves munkáját értékelő díjat 14. alkalommal adták át csütörtökön Budapesten - közölték a szervezők az MTI-vel.
2019. május 28.
Az idén a magyarok 62 százaléka tervez nyaralást, a legtöbben (35 százalék) július második, valamint augusztus első felében (22 százalék), miközben 11 százalék azok aránya, akik sosem utaznak el kikapcsolódni egy kutatás szerint.
2019. május 16.
A fővárosban az első negyedévben stagnáló vendégforgalom mellett nőtt a kereskedelmi szálláshelyek bevétele a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ elemzése szerint.
2019. május 13.
Hárommilliárd forintból újult meg a margitszigeti Danubius Thermal Hotel, a főváros legnagyobb gyógy-wellness szállodájának megújult éttermét pénteken adták át.
2019. május 9.
Megkezdődött az építkezés a zselici erdő egyik legnépszerűbb turistacélpontja, a Ropolyi-tó környékén. Hamarosan lovaspihenők, tájház és természetőrház csábítja megállásra az erre járó turistákat.
2019. május 8.
Az idén májusban nyílt meg a főváros legújabb ötcsillagos luxusszállodája a Mystery Hotel Budapest, a hotel építtetője és tulajdonosa a magyar befektetőkből álló Mystery Investment Kft. már az első évben közel 800 millió forintos árbevételre számít - közölte a vállalat szerdán az MTI-vel.