Hírek, aktualitások, programok

Nem csillapodik a magyarok utazási vágya: lassan szeptemberre is betelnek a szervezett utak
2022. augusztus 5.
Az ukrajnai háború, az egész Európát sújtó infláció és a koronavírus-járvány külön-külön és egyben sem tartja vissza a magyarok többségét attól, hogy utazzanak. Zsebők Tamás, a 2021-ben az év utazási irodájának választott Zseppelin Utazási Iroda irodavezetője közölte, a belföldi és külföldi turizmus egyaránt olyan kiemelkedő számokat produkál idén nyáron, ami még a szakértőket is meglepte. Mint mondta, a szeptemberre, októberre és novemberre szervezett utakra tízszer akkora az érdeklődés, mint tavaly ilyenkor volt.
Újra megnyílt a soproni Fagus Hotel
2022. augusztus 5.
Augusztustól újra megnyílt Sopron egyik kedvelt szállodája, a Fagus Hotel Conference & Spa, amely teljes felújításon esett át az elmúlt 2 évben. Az összesen 144 szobás, a Lövérek szomszédságában fekvő szálloda átalakított szobákkal, új gépészettel, felújított, modern látványvilágú belső terekkel, étteremmel, wellness- és konferenciarészleggel várja a vendégeket. Dr. Simon István, Sopron alpolgármestere gratulált a megújuláshoz, és elmondta: remélik, hogy az újranyitás után sokan kapnak kedvet ahhoz, hogy Sopronba látogassanak.
Ismét látogatható a Kereki vár
2022. augusztus 3.
Pályázati támogatással újult meg a Kereki vár környezete. A SEFAG Zrt. konzorciumi partnerségével látogatójárda és pihenőterasz épült, valamint megújult a várhoz vezető túraútvonal.
A világ egyik legrangosabb díjában részesült az Avalon Ristorante
2022. július 1.
A borszakma legfontosabb magazinja, az amerikai Wine Spectator díjazta a miskolctapolcai éttermet.
1 éves évfordulóját ünnepli a budapesti Matild Palota
2022. június 30.
5 éves részletes felújítást követően egy évvel ezelőtt debütált a Boldog Békeidők korszakában épült Matild Palota a vendégek előtt. A történelmi hangulat által átjárt palota 120 évvel ezelőtt épült Klotild Mária szász-koburgi és gothai főhercegné védnöksége alatt, hogy a főváros társasági életének közkedvelt helyszíneként szolgáljon. 2021 nyarán az újjászületett palotában nyílt meg a Marriott International szállodalánc The Luxury Collection portfoliójába tartozó Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest luxusszálloda, a Wolfgang Puck fémjelezte első európai Spago étterem, a The Duchess tetőtéri italbár, majd idén nyáron a Matild Café & Cabaret néven újjászülető, egykori „Belvárosi Kávéház” is. A történelmi helyszín a nyarat követően kabaré előadásokkal is készül a kávéház hidraulikus színpadán, így teljessé téve a Matild Palota kínálta élményeket. A debütálás óta a palota a Belváros társasági és kulturális életének új központjaként született újjá, és az elmúlt egy évben számos hazai és nemzetközi díjat is besepert. A megnyitás évfordulójának alkalmából különleges gasztronómiai ajánlatokkal és meglepetésekkel is ünnepel az ikonikus helyszín június 28-án.
Görögország a favorit, Bulgáriába alig megy valaki nyaralni
2022. június 15.
Az infláció, az euróárfolyam drasztikus emelkedése és az elszálló üzemanyagárak következtében alaphangon 5-15 százalékkal drágulhat idén a magyar turisták nyaralása. Zsebők Tamás, a Zseppelin Utazási Iroda irodavezetője arról beszélt, mivel a szolgáltatók télen, jóval az árrobbanást előidéző háború előtt képezték áraikat, kénytelenek emelni a díjaikon, másként magukat és ezzel az utasaikat is bajba sodorhatják. Az utazási szakértő rámutatott, az emberek kiéheztek a külföldi nyaralásokra: a favorit idén Görögország, Bulgária iránt viszont bezuhant a kereslet a szomszédban zajló fegyveres konfliktus miatt.
A somoshegyi kilátóból is megcsodálható a balatoni panoráma
2022. június 15.
A SEFAG Zrt. idén is számos kirándulóhelyen valósít meg turisztikai fejlesztéseket a somogyi erdőben, ennek egyik állomása a Balatonberény-Somoshegy területén épített kilátó, melyről megcsodálható az egyedülálló balatoni panoráma. A Magyar Természetjáró Szövetség partnerségével megvalósuló projekt célja az erdei szabadidős tevékenységek kapcsolatrendszerének kialakítása – különösen a gyalogos járásmód fejlesztésével.
Budapest a világ 12. legjobb konferencia-desztinációja az ICCA ranglistáján
2022. június 9.
Közzétette az International Congress and Convention Association (ICCA) 2021-es ranglistáját, ahol Budapest a 12. helyezést érte el a világ összes városa közül, olyan desztinációkat maga mögött hagyva, mint London, Koppenhága vagy Róma.
Új igazgató a Matild Palota élén: Selim Ölmez lett a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest szállodaigazgatója
2022. május 31.
Selim Ölmezt, a Matild Palota eddigi hotel menedzserét nevezték ki a 6 év után májusban távozó Emre Pasli szállodaigazgató helyére, aki Katarban folytatja szakmai munkáját. Selim Ölmez igazgatóként a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest luxusszálloda üzemeltetéséért, valamint a Matild Palota egészének sikeres irányításáért felel mostantól.
Európába érkezett a világ legnagyobb tengerjáró hajója
2022. május 9.
Barcelona kikötőjébe érkezett a Wonder of the Seas (magyarul: Tengerek csodája) nevű tengerjáró hajó, amely 362 méteres hosszúságával jelenleg a világ legnagyobbjának számít a kategóriájában. Az “úszó várost” három év építkezés után először márciusban, az Egyesült Államokban mutatták be, a nyár folyamán pedig Barcelonából indul majd többnapos mediterrán kirándulásokra. A 18 fedélzetes hajón 2300 fős személyzet lesi a maximum 6988 vendég kívánságait. A hajót elsősorban családoknak tervezték, ugyanakkor mindenkinek bőséges lehetőséget kínál a kikapcsolódásra.
Megújultak a Batthyány Kúria közösségi terei
2022. április 29.
A zalacsányi Batthyány Kastélyszállóhoz tartozó Batthyány Kúriában felfrissítésre kerültek a közösségi terek, ezekről kaptunk néhány fotót, mutatjuk is őket!
Turizmus: versenyelőny, ha az egyediséget megjelenítik a virtuális térben
2022. február 24.
A turizmusban az utazástervezések többsége a digitális térben történik, a keresések 70%-a mobileszközről, applikációból zajlik. Az utazni vágyók leginkább szállásközvetítő oldalakon keresztül informálódnak a lehetőségekről (80%) és leggyakrabban itt is foglalnak szállást (64%). Az utazók az online szálláshely-közvetítő platformok jellemzőinek tartják az árak és szálláshelyek összehasonlításának lehetőségét, azt a tényt, hogy nem szükséges közvetlen kapcsolatba kerülniük a szállásadóval. 2022-ben növekedni fog a belföldi desztinációk, illetve a személygépkocsival megközelíthető külföldi szálláshelyek iránti igény, a szállásadók szempontjából pedig az fog versenyelőnybe kerülni, aki képes saját egyediségét a virtuális világban is megmutatni - derül ki a Szallas Group saját kutatásából, számolt be Szigetvári József, a magyar központú Szallas Group vezérigazgatója.
Matyóföld szíve fejlesztésekkel készül a 2022-es szezonnyitásra
2022. február 16.
Mezőkövesd már most készül a nyári fürdőszezonra. A Bükkalja és az Alföld találkozásánál fekvő település nemcsak a gazdag matyó népművészeti kincsekről híres, hanem a Zsóry Fürdő gyógyvizéről és standfürdőjéről, ami az ország minden pontjáról vonzza a pihenni és kikapcsolódni vágyókat. Az idei év újdonsága, hogy egy különleges kemping és egy négy csillagos szálloda is várja majd a turistákat.
5 tipp a pozitív gondolkodás fejlesztéséhez
2022. február 16.
Mozgalmas téli hónapokon vagyunk túl: a rövid nappalok sok energiát vesznek el tőlünk, idén ráadásul még az újabb járványhullámok is megviselték egészségi- és kedélyállapotunkat. Természetes, ha a szokásosnál is jobban várjuk a tavaszt, hogy végre feltöltődhessünk pozitív energiákkal.
Élményalbummal ünnepli 20. születésnapját a Világjáró Magazin
2021. december 10.
Az első Világjáró élménybeszámoló kötet Élmények, kalandok – 20 éve a világ körül címmel kerül az utazás iránt rajongók könyvespolcára.
Új korszak kezdődik a BAHART-nál
2021. december 2.
Sorra újulnak meg a hajók a BAHART flottájában, miközben újak gyártása is folyamatban van. A társaság 200-200 millió forintot fordít korszerűsítésekre 2021-ben és 2022-ben is annak érdekében, hogy modern utazási feltételeket és üzembiztos működést biztosítson az utasoknak. A fejlesztések történelmi léptékűek, a kormány támogatásának köszönhetően új korszak kezdődik a balatoni hajózásban.